Kritik mod plejefirma: Ansat googlede sig til patientpleje

Kritikken bliver ved med at hagle ned over plejefirmaet Attendo.

En kvinde døde på grund af fejlbehandling fra plejefirmaet Attendo i maj tidligere i år, og siden er kritikken haglet ned over firmaet fra flere sider.

TV 2 Lorry har torsdag talt med en tidligere ansat, som kender meget til forholdene hos plejefirmaet. 

Hun følte flere gange gennem sin ansættelse som sosu-assistent, at hun blev sendt ud på opgaver, som hun ikke var rystet til, selvom hun havde givet ledelsen i firmaet besked om, at hun ikke havde den erfaring. Hun blev for eksempel sendt ud til sårpleje, selvom hun ikke havde erfaring med det. 

quote Jeg anede ikke rigtigt, hvad det var jeg skulle gøre.

Tidligere ansat i Attendo

- Jeg anede ikke rigtigt, hvad det var, jeg skulle gøre, siger hun og forklarer, at hun en enkelt gang måtte tage alternative metoder i brug for at løse sine opgaver.

- Jeg måtte gå hjem og google mig frem til, hvordan det her ben skulle plejes, siger kvinden, som TV 2 Lorry har anonymiseret, fordi hun ifølge sin gamle kontrakt med Attendo ikke må udtale sig om forhold i firmaet.

Kvinden vurderer, at der var alt for få sygeplejersker til at løfte opgaverne hos Attendo, og opgaverne derfor ofte havnede på forkerte hænder. 

FOA er bekymret

Også fagforeningen FOA melder sig nu i koret af kritikere. Flere af deres medlemmer har oplevet, at de som personale hos Attendo er sat til opgaver, de ikke har følt sig rustet til. 

quote Det er stærkt bekymrende for det går ud over borgerne.

Lene Lindberg, formand for FOA Nordsjælland

 - Det er stærkt bekymrende, for det går ud over borgerne. Men det er heller ikke et stykke særlig fagligt arbejde, der så bliver leveret, siger Lene Lindberg, formand for FOA Nordsjælland. 

Så sent som i dag har FOA været i kontakt med et medlem, der stadig er ansat ved Attendo og som frygter for sin autorisation på grund af forholdene.

Men hos Attendo, genkender man ikke kritikken. 

- Det er fordi, de ikke har fortalt os om det. Det ville jeg ønske, de havde. Hvis jeg kunne få den viden, så ville jeg selvfølgelig handle på det, for det er jo ikke i orden, siger Dorte Dahl, Regionschef hos Attendo. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik