Kritik: Bycyklen presser cykeludlejerne

Det er stærkt konkurrenceforvridende, når Københavns Kommunens bycykler bliver brugt af turister. Det mener de private firmaer, der også udlejer cykler.

Søren Hansen driver firmaet Hotelcykler.dk, der udlejer cykler til 25 hoteller i København. Men det er ikke kun Søren Hansens cykler, som står ved blandt andre hotellet Copenhagen Strand. Det gør også de Københavns bycykler.

- De står jo lige foran et af vores hoteller. Og det kommer til at tage kunder - ingen tvivl om det, siger Søren Hansen, ejer Hotelcykler.dk til TV 2 Lorry.

Bycyklen presser cykeludlejerne i København.

Ifølge Politiken er grunden, at det primært er turister, der bruger bycyklerne.

Hele 63 procent af brugerne har betalt med udenlandske kreditkort.

Søren Hansen har svært ved at se, hvordan han skal hamle op med elcyklerne, som DSB, Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune betaler for.

- Det er en eldreven cykel, og det har vi ikke mulighed for at tilbyde til en fornuftig pris, siger Søren Hansen til TV 2 Lorry.

Formand for By- og Pendlercykel Fonden, Nikolaj Bøgh, er dog ikke enig i Søren Hansens kritik.

- Jeg synes, vi skal være over det hele. Jeg synes, der skal være plads til begge dele. Både den private cykeludlejning og bycyklerne, lyder det fra Nikolaj Bøgh.

Men der er noget, der tyder på, at der ikke er plads til både private cykeludlejere som Søren Hansen og bycyklerne.

- Man kan tydeligt mærke det på de hoteller, hvor der står kommunale cykler ude foran. Der er omsætningen gået ned omkring 20%, fortæller Søren Hansen.

Og hvis det forsætter, kan det blive svært for Søren Hansen at drive sin forretning.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik