Kritik af rusture igen: Skulle smide tøjet og suge vin fra tampon

Det er ikke første gang, CBS møder kritik fra de nye studerende efter introforløbene. De føler sig igen udsat for grænseoverskridende aktiviteter.

20 tilfælde. Så mange konkrete og aktuelle sager skal CBS til at kigge nærmere på efter sommerens introforløb til studierne. 

quote Og så har der været en quiz, hvor man skulle fortælle private detaljer om sit sexliv. 

Annemette Kjærgaard, prodekan, CBS

De 20 tilfælde beretter om grænseoverskridende aktiviteter og adfærd på rusturene - noget som CBS tidligere har mødt kritik for. 

Tidligere har kritikken gået på, at der var sexistiske aktiviteter på turene, hvor kvindelige studerende eksempelvis skulle simulere oralsex. Det fik prodekan på CBS, Annemette Kjærgaard, til at understrege, at der ville blive strammet op. 

- De sociale aktiviteter, der er, skal være inkluderende, sådan at alle kan være med på dem. Derudover forbyder vi også shots på introturene, så der ikke går for meget druk i den, sagde hun den 28. januar til TV 2 Lorry. 

quote Vi kan nok aldrig undgå at se overtrædelser af retningslinjerne, når 2.700 studerende er på introforløb.

Annemette Kjærgaard, prodekan, CBS

Tilsyneladende har arrangørerne af de næste rusture dog ikke lyttet efter deres ledelse. I hvert fald er der igen opstået sager om grænseoverskridende aktiviteter. 

 - En skriver for eksempel, at det har været grænseoverskridende med aktiviteter, hvor man skulle suge vin ud af tamponer. En anden skriver, at der var aktiviteter, hvor man skulle tage tøjet af. En såkaldt tøjkæde. Og så har der været en quiz, hvor man skulle fortælle private detaljer om sit sexliv. 

Sådan siger Annemette Kjærgaard til Berlingske. Alligevel har hun indtrykket, at det ikke står lige så galt til som sidste år. 

- Vi kan nok aldrig undgå at se overtrædelser af retningslinjerne, når 2.700 studerende er på introforløb. Vi været meget tilfreds med det store arbejde, som introvejlederne i tæt samarbejde med studienævnene har gjort for at sikre, at nye studerende har følt sig vel modtaget på CBS. 

quote Vi undersøger nu sagerne gennem de enkelte studier.

Annemette Kjærgaard, prodekan, CBS

En del af det arbejde er tiltaget Ny Start, som har gjort introturene kortere - maksimalt tre overnatninger. Derudover er der ingen indtagelse af alkohol før klokken 17:00, og ingen alkohol over 16 procent på noget tidspunkt. Derudover er der også indført intro-administratorer, som får løn for at holde øje med, at det ikke løber løbsk. 

De 20 sager som trods Ny Start opstod under dette års introforløb vil nu blive undersøgt af den juridiske afdeling på CBS. Først derefter vil der blive taget stilling til, om det skal have konsekvenser for de studerende eller ansvarlige introvejledere. 

- Kommentarerne i evalueringerne er anonyme, og vi har ikke modtaget officielle klager. Vi undersøger nu sagerne gennem de enkelte studier.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik