Kritik af ny jernbane skydes ned

Det vil sætte miljøet, pendlerne, udviklingen af Køge Kommune og hele det sydlige Sjælland lysår tilbage, hvis politikerne på Christiansborg til efteråret ikke vælger nybygningsløsningen over Køge, når jernbanekapaciteten på Sjælland skal øges.

Det siger Køge-borgmester Marie Stærke, som er forundret over, at flere sjællandske kommuner med stærk kraft forsøger at skabe tvivl om beregningerne i den VVM-undersøgelse, som Trafikstyrelsen har lavet for nybygningsløsningen, skriver DAGBLADET Køge.
- Jeg har svært ved at forstå kritikken. Vi bliver nødt til at stole på, hvad Trafikstyrelsen sender ud, og det virker en smule desperat, at man går efter at sætte den løsning, man ikke selv ønsker, i et dårligt lys, siger Marie Stærke med henvisning til, at de 10 modstands-kommuner selv ønsker en udbygning af jernbanen mellem København og Roskilde med et femte spor.
Hun peger på, at nybygningsløsningen vil løfte den kollektive trafik på hele Sydsjælland og være med til at flytte pendlere fra motorvej til jernbane.
- Med nybygningsløsningen bliver det jo muligt at komme fra Tureby syd for Køge til København på 31 minutter, siger Marie Stærke, der er overbevist om, at Folketinget i sidste ende vil vælge at pege på nybygbningsløsningen over Køge.