Kritik af borgmester-Gallup

64 procent af vælgerne i Allerød svarer i en Gallup-undersøgelse, at deres borgmester, Erik Lund (K), har gjort det »godt« eller »overvejende godt« i denne valgperiode

Undersøgelsen er bestilt af Det Konservative Folkeparti og gennemført i alle kommuner, der har en konservativ borgmester, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Men det er ikke en undersøgelse, man skal lægge meget i, og det er der flere grunde til, forklarer professor i statskundskab på Københavns Universitet Jens Hoff.

- Medmindre man har haft en større sag, som har givet anledning til, at man har været utilfreds på et strukturelt niveau, tror jeg, de fleste vil svare, at borgmesteren har gjort det overvejende godt. Der skal en del til at udløse alarmknappen, hvor man siger, det er dårligt, siger Jens Hoff.

Han tilføjer, at selve udformningen af undersøgelsen er med til at give et positivt resultat for borgmesteren. I undersøgelsen findes nemlig kun svarmulighederne: »godt«, »overvejende godt«, »overvejende dårligt«, »dårligt« og »ved ikke«.

- I andre spørgeskemaer er der en midterkategori, der hedder »hverken eller«. Hvis folk ikke har konkret anledning til at synes, at borgmesteren er et skvadderhoved, vil de nok svare »overvejende godt«. Så det vil give indbygget medvind til, at folk svarer positivt. Jeg tror desværre ikke for De Konservative, at man skal lægge meget i de svar, vurderer professoren.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik