Krisecenter har en bøn: Børn og kvinder mangler varmt tøj

Børn og kvinder på krisecenter i Frederiksværk står akut og mangler varmt tøj - nu beder krisecenteret om gratis donationer.

Ligger du inde med noget gammelt vintertøj til børn og kvinder, du ikke har brug for længere, så vil Frederiksværk Krisecenter i Halsnæs Kommune meget gerne arve det.

quote De er jublende lykkelige for at modtage tøjet

Jarl Vogel, leder af Frederiksværk Krisecenter

I et opslag på Facebook har de nemlig efterlyst en masse varmt tøj til børnene og deres mødre, der bor på krisecenteret.

Opslaget er siden torsdag aften blevet delt mere end 1000 gange, og det glæder centerleder Jarl Vogel.

- Vores opslag på Facebook er jo delt blevet mange gange, så det er jo dejligt. Men vi mangler stadig en del, for endnu er der ikke kommet så meget tøj, men der er mange, som har lovet at komme forbi med noget, siger han til TV 2 Lorry.

Frederiksværk Krisecenter har plads til 10 kvinder plus deres børn. Lige nu bor der ni kvinder og 14 børn, og især har børnene brug for jakker, trøjer og vinterstøvler.

Men man tager gladelig imod al slags tøj, der kan hjælpe til at holde på varmen.

- Dem, der bor her, er kommet akut i løbet af sommeren. De er så naturligt nok kommet i deres sommertøj, så de har ikke meget at tage på, når vejret bliver koldt, fortæller Jarl Vogel.

Og skulle det ende med, at der kommer alt for meget tøj, så vil det ryge på lager til kommende beboere eller sendes videre til en genbrugsbutik, oplyser Jarl Vogel.

Sælger ikke tøjet

Han har også modtaget kritiske spørgsmål. Blandet afviser han, at krisecentret sælger det donerede tøj videre.

- Det tøj vi modtager, giver vi selvfølgelig gratis til de trængende herinde. Mange spørger måske også, hvorfor disse kvinder ikke bare selv kan købe noget tøj, men mange af dem sidder økonomisk stramt i det af forskellige årsager og har derfor ikke råd til at købe selv, siger Jarl Vogel.

Og han slår fast, at både kvinder og børn på Frederiksværk Krisecenter er meget taknemmelige for al den hjælp, de kan få.

- De er jublende lykkelige for at modtage tøjet. De er meget beærede over, at der er andre, som gerne vil hjælpe dem. De står i en svær situation og har ikke ressourcer til selv at gå ud og spørge, så de er meget taknemmelige for hjælpen, siger han.

Desværre har krisecenterets personale ikke mulighed for selv at køre ud og hente, så hvis man gerne vil donere tøj og sko, så er man mere end velkommen til at komme hen og aflevere det på. Vognmandsgade 1, 3300 Frederiksværk.

Her skal man ringe på klokken, og bliver der ikke lukket op, er det fordi personalet har travlt. I så fald må man gerne stille det ved døren, så bliver det taget ind ved lejlighed, hvor det vil blive sorteret.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik