Kriminalpræventivt råd om lyseslukker-kommuner: En dårlig idé

I landsbyen Uvelse ved Hillerød var de plaget af indbrud for et par år siden, hvor gadebelysningen var slukket om natten. Ifølge Det Kriminalpræventive Råd er det ikke en god idé at slukke gadebelysningen.

Det kan blive rigtig mørkt ude på landet og i landsbyerne, når gadebelysningen slukkes. Sådan var det også i Uvelse i Hillerød Kommune for et par år siden, hvor gadelygterne dengang blev slukket i nattetimerne fra klokken 01. 

Men da en bølge af indbrud ramte landsbyen, oplevede borgerne det som utrygt at færdes udenfor, når mørket havde sænket sig. 

- Der var flere steder, hvor der var indbrud. Folk var meget kede af det, siger Kate Rasmussen, der har boet i landsbyen siden 1974. 

Kate Rasmussen er glad for, at gadelygterne igen blev tændt i Uvelse. 
Kate Rasmussen er glad for, at gadelygterne igen blev tændt i Uvelse. 

Ikke en god idé at slukke for gadebelysning

Ifølge flere af de borgere, vi har talt med i Uvelse, var det politiet, der anbefalede at tænde gadelyset igen, og landsbyboerne oplevede at der var færre indbrud, efter at nattelyset kom igen. Nordsjællands Politi har ikke ønsket af kommentere på sagen. Men hos Det Kriminalpræventive Råd mener de ikke, at det er en god idé at slukke for gadebelysningen om natten. 

-  Det er ud fra en generel betragtning, at god og ordentlig gadebelysning i byen og på landet, det er med til at give de fleste mennesker tryghed, når de færdes ude. Når der er folk, der er ude om natten, så vil det have en betydning også for andre mennesker, siger Hans Peter de Place, forebyggelseskonsulent, Det Kriminalpræventive Råd. 

Hør hvad Det Kriminalpræventive Råd mener om slukket gadebelysning.

- Vi er jo med til passe på hinanden. Det gør vi ikke kun om dagen, men også om natten. Det er det, vi kalder naturlig overvågning, og naturlig overvågning er med til at sikre en grundlæggende tryghed. Men den naturlige overvågning er også med til at forebygge kriminalitet, tilføjer han.

Lyset blev igen tændt i nattetimerne

For to år siden blev gadebelysningen i nattetimerne tændt igen, og det er de glade for i Uvelse. 

- Jeg synes, det er rart, at lyset er komme tilbage, for det giver en tryghed for dem, der bor her. Det giver også en tryghed, når man skal spadsere, så man ikke falder over kantstenen eller andre ubehageligheder, så man kan se, hvad der foregår, siger Kate Rasmussen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik