Kriminaliteten falder i Nordsjælland

Der er en klar tendens til faldende kriminalitet i Nordsjællands politikreds. Sådan sammenfatter politidirektør Finn Borch Andersen, Nordsjællands Politi, de seneste tal for politikredsen, hvor der siden 2009 og til 2014 har været et fald i antallet anmeldelser på i alt 12 procent.

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

- I en situation, hvor Danmark netop har oplevet et terrorangreb med to dræbte og fem sårede betjente, kan det være svært at finde glæde sig ved faldet, der kan synes bagatelagtigt til sammenligning. Lige nu er al weekendfri inddraget, og Nordsjællands Politi kører på højtryk med dobbelt beredskab og afgivelse af en betydelig mængde betjente til København, så det kan være svært at tænke på andet end det forhøjede trusselsniveau, vi aktuelt har. Men prøver vi at se på tallene de seneste år, så er den samlede kriminalitet faldende i politikredsen, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Sidste år modtog Nordsjællands Politi i alt 33.000 anmeldelser, rent teknisk dækker det både over anmeldelser fra borgere, og sager politiet selv har startet op. Det er 1000 færre - eller tre procent færre end i 2013. Og det tal har været jævnt nedadgående siden 2009.

- Ser vi alene på den borgerrettede kriminalitet som for eksempel vold og indbrud i beboelse så er der er fald på seks procent fra 2009 til 2014, oplyser Finn Borch Andersen.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret