Kriminaliteten er styrtdykket i Nivå og Kokkedal

Kriminaliteten i to udsatte boligområder er nu under snittet for Nordsjælland. Borgmester forklarer det med bedre samarbejde mellem myndighederne.

Bandeopgør, vold og økonomisk kriminalitet er de seneste år blevet stadig mere sjældent i de udsatte boligområder i Nivå og Kokkedal.

Det kan aflæses direkte i statistikkerne, og det er samtidig en klar opfattelse på rådhuset i Fredensborg Kommune, skriver Frederiksborg Amts Avis lørdag.

- Sidste år så vi et tilsvarende stort fald i det udsatte område i Kokkedal, og nu er Nivå også med. Det er en utrolig flot udvikling, som naturligvis skyldes mange forskellige indsatser - men først og fremmest det gode og brede samarbejde mellem politiet, SSP, Nivå Nu og Kokkedal på vej, vurderer Thomas Lykke Pedersen (S), borgmester i Fredensborg Kommune over for avisen. 

Tæt samarbejde har skabt markant udvikling

Politiet laver hvert år en såkaldt kriminalitetsscore, der er sammensat af mange faktorer - eksempelvis overtrædelser af straffeloven, men også banderelaterede aktiviteter.

De udsatte boligområder i Nivå ligger nu på en værdi 5 - langt under gennemsnittet på 8,7 for hele Nordsjælland. Selvom de årlige udsving skal læses med forsigtighed, er der tale om en markant udvikling i den rigtige retning, fastslår Nordsjællands Politi og Fredensborg Kommune.

Hver uge mødes medarbejdere fra politiet med kommunens medarbejdere, og det tætte samarbejde har stor effekt.

- Det betyder, at vi hurtigt tager fat om tingene. Hvis vi bliver opmærksom på en sag, beslutter vi, om det er politiet, der skal reagere - eller om det er nogle af kommunens medarbejdere, forklarer Ole Månsson, souschef for Børn og Familie i Fredensborg Kommune.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik