Krigsveteran stod bag bombetrusler

En 26-årig mand erkender i grundlovsforhør bombetrusler, men nægter trusler mod Danske Bank.

En 26-årig Afghanistan-veteran erkendte lørdag i Dommervagten i København, at han onsdag sendte bombetrusler rettet mod Københavns Hovedbanegård og flere hoteller.

Men han nægtede, at det var ham, der sendte bombetrusler mod Danske Bank på Bornholm samme dag.

- Jeg blev inspireret af bombetruslerne mod Danske Bank på Bornholm. Min tanke var, at hvis jeg sendte bombetrusler, ville jeg komme i nyhederne, fortalte han i Dommervagten.

Manden blev anholdt fredag på sin bopæl i Nykøbing Falster og sigtet for at have sendt flere bombetrusler to dage forinden.

Truslerne var rettet mod Danske Banks filialer i Rønne og Nexø, Hotel Fredensborg og Hotel Griffen i Rønne, Radisson Hotel i København samt Københavns Hovedbanegård.

Han nægtede som nævnt bombetruslerne mod Danske Bank, men erkendte de øvrige.

- Jeg har ikke noget udestående med DSB, men det faldt mig bare ind at skrive, at Hovedbanegården ville blive jævnet med jorden, forklarede han.

Da bombetruslen ikke kom i nyhederne, sendte han en ny trussel mod Radisson Hotel lige over for Hovedbanegården. Da den heller ikke kom i nyhederne, sendte han trusler mod Hotel Fredensborg og Hotel Griffen i Rønne.

Han har tidligere arbejdet på Hotel Fredensborg, men har ikke noget udestående med hotellet.

- Jeg blev utålmodig. Der skulle ske noget, sagde han.

Manden fortalte, at han har været i Afghanistan i fire måneder og kom hjem i august 2010. I Afghanistan kørte han sammen med to andre på en vejsidebombe, uden at nogen af dem dog blev dræbt, men han har mistet andre venner i krigen.

Siden han kom hjem, har han lidt af posttraumatisk stress-syndrom og har fået psykologhjælp, men måtte opgive det, da forsvaret ikke længere ville betale.

- Derefter gik det bare ned ad bakke, fortalte han.

- Jeg savner adrenalinsuset. Jeg har kørt hurtigt i bil og sprunget bungy-jump for at opnå det, fortsatte han.

Anklageren begærede den 26-årige fængslet i 12 dage, da anklageren mener, at der er fare for, at han vil begå en tilsvarende forbrydelse på fri fod, mens forsvareren krævede sin klient løsladt.

Dommeren tager senere på dagen stilling til, hvad der skal ske.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik