Kraftig røg i Vesterbro-kælder: 70 mennesker evakueret

Brandvæsnet måtte arbejde i over fire timer på at få kontrol over kælderbrand i København.

Cirka 70 mennesker måtte torsdag aften forlade deres lejligheder i Saxogade på Vesterbro i København, da der udbrød brand i flere kælderrum.

- Der er nogle depoter for folks ejendele, som der er gået ild i. Så vi havde kraftig røgudvikling i to trappeopgange, som vi var nødt til at evakuere, lyder det fra Kasper Ninn Johansen, indsatsleder ved Københavns Brandvæsen.

Beboerne fra de to opgange blev samlet i et fælleshus, der hører til lejlighedskomplekset, mens politi og brandvæsen arbejdede på at få styr på flammer og den kraftige røg.

Selvom ilden hurtigt kom under kontrol, måtte brandvæsnet bruge flere timer på at få styr på røgen.

- Vi havde svært ved at lufte ud i kælderen, så det skabte en udfordring for os, og det gjorde, at indsatsen blev forholdsvis lang, siger indsatslederen.

Efter fire og en halv times arbejde kunne brandvæsnet forlade stedet - i løbet af denne periode havde ni slukningskøretøjer været i aktion på Saxogade.

Beboerne i den ene opgang var tilbage under dynerne i deres lejligheder lidt efter midnat, mens resten måtte vente lidt på grund af manglende elektricitet.

Ilden i kælderen har ødelagt nogle el-installationer, så strømmen er forsvundet i opgangen ved nummer 43.

I løbet af natten til fredag valgte beboerne dog - bortset fra en enkelt - at vende tilbage til deres lejligheder på trods af den manglende strøm.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik