Kraftig regn på vej: "Lige nu er vejret som en gryde popcorn"

Vi slipper ikke for kraftig regn i løbet af det næste døgn. Det store spørgsmål er dog, hvor det meste falder henne.

Meteorologerne kan lige nu ikke give et klart svar på, hvor der vil falde meget regn i løbet af torsdagen, og hvor i landet man slipper billigt.

- Som det ser ud lige nu, så lader det dog ikke til, at Hovedstadsområdet bliver det værst ramte område, men vi kan ikke sige det med sikkerhed, siger TV 2 Vejrets meteorolog, Danny Høgsholt, til TV 2 Lorry.

Det var det samme billede i nat, hvor Hovedstadsområdet – i modsætning til andre dele af landet – slap nådigt. I alt er der faldet omkring fem millimeter i området, og til sammenligning er der for eksempel faldet over 20 millimeter på Lolland, mens Korsør også blev hårdere ramt af vejrguderne.

Forvent spontane regnbyger

- Det kan faktisk blive en relativ okay dag i Hovedstadsområdet. Det er ikke fordi, det bliver skyfrit, men det kan godt ende med diset solskin og være lunt og lummert i vejret. Men det lumre vejr kan også betyde, at der pludselig opstår spontane regnbyger, siger Danny Høgsholt.

- Med andre står vi med en potent vejrsituation, hvor der kan opstå regn ud af det blå, og i aften og i nat er der risiko for en hel del regn- og tordenbyger. Det store spørgsmål er så, hvor det kommer henne. Som det ser ud nu, kan det ramme alle steder på grund af den ustabile luft, siger Danny Høgsholt, der sammenligner det ustadige vejr med tilblivelsen af en portion popcorn.

Vejret er som en gryde popcorn

- Hvis du laver popcorn i en gryde med olie, så ved man godt, hvad der sker med majskornene. De begynder at poppe, men man ved ikke præcis, hvilke korn, der popper. Og det er et godt eksempel på, hvordan vejret er lige nu. For vi ved godt, der kommer masser af regn, men vi kan ikke sige præcis hvor.

Det regn, der kom i nat betegnes som den første bølge. Næste bølge kommer i aften og i nat, men det også kommer til at øse ned fredag.

Til forskel fra de kraftfulde byger, forventes det fredag at ændre karakter til en mere langvarig og silende regn.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik