Foto: TV2/ Lorry

Kraftig eksplosion ryster det centrale Malmø

Ingen personer er kommet til skade, oplyser politiet i Skåne efter bombebrag, der kunne høres over hele byen.

En sprængladning eksploderede kort før midnat foran en retsbygning i det centrale Malmø. Eksplosionen forårsagede store skader på bygningens facade og indgang, og mange vinduer i flere ejendomme blev smadret af trykbølgen. Der er ingen meldinger om alvorligt tilskadekomne personer.

- Der er kun sket materielle skader, sagde Stephan Söderholm, kommunikationsmedarbejder ved politiet i Skåne, umiddelbart efter, at politiet havde afspærret området ved retsbygningen.

Ingen har taget skylden for hændelsen, og der er ingen anholdte i sagen. Men vidner har over for politiet nævnt, at en person er set nærme sig bygningen og løbe derfra lige før eksplosionen.

Politiets bombeteknikere har afsluttet deres undersøgelse af området uden at finde yderligere farlige genstande.

Eksplosionen var så voldsom, at den kunne høres over store dele af Malmø, skriver avisen Sydsvenskan på sin hjemmeside. Mange borgere blev urolige og ringede til alarmcentralen.

- Jeg hørte vinduesruder blive knust og rullede persiennerne op. Da så jeg, at vores vindue ind til soveværelset var smadret, og et billede var faldet ned fra væggen, siger en kvinde, der bor i et nabohus til retsbygningen.

Sprængladningen var placeret ved indgangen til Rättscentrum, der huser byretten, en politistation og anklagemyndighedens kontorer.

- Nu har vi afspærret området, vi taler med vidner, og vi leder efter gerningsmænd, siger Stephan Söderholm.

Malmø-regionen har været ramt af usædvanlig mange eksplosioner i år. Natten til 3. februar i år var der en tilsvarende eksplosion foran Rättscentrum. Heller ikke den gang kom nogen personer til skade.

Sprængladninger er også blevet udløst foran restauranter og på parkeringspladser.