Kræver 50 mio. af Roskilde

I går modtog Roskilde Kommune et erstatningskrav på 50 millioner kroner fra udviklingsselskabet Hartvig Planlægning i Roskilde, skriver DAGBLADET Roskilde.

I det 13 sider lange følgebrev bag erstatningskravet skriver Hartvig Planlægnings advokat Søren Jenstrup, at Roskilde Kommune handlede i strid med loven og gjorde sig skyldig i magtfordrejning, da kommunen i 2007 tvangskøbte en erhvervsgrund i Trekroner-bydelen. Kommunen vil nu sælge grunden til Bauhaus. Tvangskøbet skete umiddelbart efter, at Hartvig Planlægning havde underskrevet købsaftale og skøde på selvsamme grund. Det var pengeinstituttet Nordea, der var sælger af grunden. Hartvig Planlægning lå på dette tidspunkt i konkrete forhandlinger med Bauhaus om, at byggemarkedskæden skulle etablere sig på grunden. Forhandlinger, som Roskilde Kommune var orienteret om.
Men Roskilde Kommune forpurrede planerne ved at benytte en gammel klausul fra 1988, hvor der stod, at kommunen havde tilbagekøbsret til arealet, hvis ikke der inden for fire år efter 1988 var bygget på grunden.
Klausulen havde ligget og samlet støv, men i 2007 valgte Roskilde Kommune at benytte sig af den og træde ind i købers sted foran Hartvig Planlægning og tvangstilbagekøbe grunden af Nordea. Tvangskøbet betød ifølge advokaten, at selskabet Hartvig Planlægning gik glip af en indtægt på helt præcis 50.964.200 kroner.
Kommunaldirektør i Roskilde Kommune Henrik Kolind har tidligere forklaret i DAGBLADET, at der ikke er tale om to identiske projekter, fordi der i det nye Bauhaus-projekt også indgår planer om etablering af kontorbyggeri, så kommunen lever op til kravet om, at der skal være en vis mængde arbejdspladser i erhvervsbyggeri nær togstationer - i dette tilfælde Trekroner Station.
Men Hartvig Planlægnings advokat anfægter dette synspunkt. Søren Jenstrup påpeger over for Roskilde Kommune, at Hartvig Planlægning allerede i 2007 tilbød at sælge en stor del af erhvervsgrunden til Roskilde Kommune til under markedspris, hvis blot Bauhaus måtte være på resten. Kommunen havde således allerede dengang mulighed for at udlægge et tilsvarende areal til kontorbyggeri, understreger advokaten.
Roskilde Kommunes borgmester Poul Lindor Nielsen (S) afviser, at kommunen skulle have handlet juridisk forkert.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik