Kræmmerkollektiv lancerer loppemarkedernes margueritrute

Kendt tv-kræmmer lancerer en rute gennem Hornsherred, Halsnæs og Frederikssund, hvor fokus er på naturskønne oplevelser og antikke fund.

Jylland har Hærvejen, Møn har Camønoen, Sydfyn har Øhavsstien.

quote Der er mulighed for at lave bedre handler langs ruten, end man kan inde i byen.

"Kræmmer-Erik" Christiansen, initiativtager til Lopperuten

Og i Hornsherred og omegn har de nu Lopperuten.

- Man kan kalde det en slags margueritrute for kræmmere. 

Sådan beskrives det af idémand og initiativtager Erik Christiansen, nok bedre kendt som Kræmmer-Erik fra TV 2's Fantastiske Fund.

Lopperuten er initiativ, hvor en række loppemarkeder, genbrugsbutikker og antikvitetshandlere i Frederikssund og Halsnæs Kommune har udarbejdet en naturskøn rute, der sender besøgende på tur langs Isefjord og rundt om Roskilde Fjord.

Ruten rundt byder på 15 forskellige loppe- og antikforretninger.

- Butikkerne i fællesskabet er meget forskellige. Der er nogle, der har fokus på antik, andre har fokus på retro og design. Men fælles er, at der er mulighed for at lave bedre handler langs ruten, end hvad man kan finde inde i byen, hvor der betales en høj husleje, siger Kræmmer-Erik til TV 2 Lorry. 

Stigende interesse afføder høje forventninger

På lørdag slår Kræmmer-Eriks egen butik i Jægerspris som den første på Lopperuten dørene op for forårs- og sommersæsonen, og dermed fødes Lopperuten.

- Vi oplever en stigende interesse for loppemarkeder de seneste år. Jeg ser, at besøgstal, salg og generel interesse er stigende. Der er mere og mere fokus på brug af bedre genbrug og gøre sit hjem mere specielt end bare et ikeamøbel, ikke mindst fra livsstilmagasinernes side, forklarer Kræmmer-Erik. 

Derfor er forventningerne til initiativet høje.

- Det er håbet, at det udvikler sig til at blive en rute, man indstiller på sin GPS og gør det til en heldagsoplevelse at køre rundt fra sted til sted, mens man nyder naturen undervejs, siger kræmmeren. 

Rutekort over Lopperuten.
Rutekort over Lopperuten.
Foto: Erik Christiansen

Du kan læse mere om ruten og se et udførligt kort på Krammer-Eriks hjemmeside eller VisitFrederikssunds hjemmeside.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik