Kræftsyg Ritt Bjerregaard om sit livs kamp

74-årige Ritt Bjerregaard kæmper med alvorlig kræftsygdom, mens hun skriver på anden del af sine erindringer.

Ritt Bjerregaard kæmper netop nu sit livs kamp. Hun fik konstateret kræft for et år siden, og siden har hun gennemgået flere operationer, men for nylig fik Ritt Bjerregaard den nedslående melding: Kræften har spredt sig.

I øjeblikket gennemgår den tidligere overborgmester i København en intensiv kemobehandling for sin kræftsygdom.

- Jeg synes da, det er ubehageligt at få at vide, at den er uhelbredelig. Det vil sige, at enten dør jeg af den metastase, eller også lever jeg med den. Men jeg har det heldigvis godt. Kemobehandlingen har ikke givet mig nogle bivirkninger, siger Ritt Bjerregaard til TV 2 Lorry.

Den nu 74-årige Bjerregaard blev en landskendt politiker som en af 'de fantastiske fire': Ritt Bjerregaard, Svend Auken, Poul Nyrup og Mogens Lykketoft.

I 2006 blev hun indsat som den første kvindelige overborgmester i København, og i de næste fire år blev hun kendt som en politiker, der ikke var bange for at tage de politiske slagsmål.

Selvom hun er gået på pension, er hun stadig et politisk menneske, siger hun.

- Når jeg ligger på hospitalet, så ligger jeg og iagttager, hvordan det hele nu foregår, og jeg går ud med en kritik, hvis jeg synes det er nødvendigt, så jeg bliver ved med at være et politisk menneske i forhold til samfundsudviklingen, siger Ritt Bjerregaard til TV 2 Lorry.

Hun skriver i øjeblikket på andet bind i sine erindringer. Den skulle være færdig til efteråret.

Se indslag og interview med Ritt Bjerregaard i afspilleren ovenfor.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik