Kræftpatienter venter længere i hovedstaden

Patienter med lunge- og brystkræft må vente længere på behandling i hovedstadsregionen, viser nye tal fra Statens Serum Institut.

Region Hovedstaden er et knapt så godt sted at være, hvis man er lunge- eller brystkræftpatient.

Nye tal fra Statens Serum Institut viser, at kun 56 procent af lungekræftpatienterne i hovedstadsregionen får behandling inden to uger - som er Sundhedsstyrelsens målsætning for behandling af kræftpatienter. På landsplan får 72 procent behandlingen inden for de anbefalede to uger.

Det er ikke kun lungekræftpatienter, der må væbne sig med tålmodighed. Kun 68 procent af brystkræftpatienterne fra Region Hovedstaden får den hurtige behandling, de har krav på. Det er i modsætning til 84 procent på landsplan, der behandles til tiden.

Ifølge Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen, er de lange ventetider et stort problem.

- Vi kan se, at jo længere tid der går, før patienterne får behandling, jo større er risikoen for, at man ikke kommer godt ud af sin kræftsygdom, siger Leif Vestergaard Pedersen til Ritzau.

Ifølge Kræftens Bekæmpelses direktør er den længere ventetid et problem i alle landsdelene, selvom tallene er særligt problematiske i Region Hovedstaden.

Målsætningen er nemlig, at 90 procent skal i behandling inden for den målsatte tid. I andet kvartal af 2015 var der dog kun 83 procent, der nåede i behandling på den tid.

Der er dog variationer fra region til region, skriver Ritzau. Særligt Region Syddanmark har haft en stor succesrate, siden 14-dages-kravet blev indført. I regionen er der en samlet målopfyldelse på 88 procent.

Leif Vestergaard Pedersen mener, at det er muligt for Region Hovedstaden at følge i Syddanmarks fodspor.

- Min opfattelse er, at problemet ligger i arbejdsgangene. Vi ved, at kompetencerne er der, men jeg tror, det handler om, at man i de forskellige regioner organiserer sig forskelligt, siger Leif Vestergaard Pedersen til Ritzau.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Snorre Byrial Pedersen

playJulegaver til hjemløse er et hit – sådan kan du hjælpe

vask

Robotter skal gøre sengene rene på hospital

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere