Kort vej til uddannelse giver bonus

På trods af, at man i flere år har satset på at samle uddannelser og skabe større skoler, så kan det blive et problem i forhold til at få de unge til at gennemføre en uddannelse. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forklaringen er, at der simpelthen bliver for lang transporttid til de store skoler.

Det viser en ny analyse af transport til uddannelserne fra Danske Regioner, der også gør klart, at unge i Region Hovedstaden har længst til erhvervsuddannelser, og at det er et problem.     

Det får derfor Marianne Stendell (S), der er formand for regionens udvalg for uddannelse og forskning, til at tage affære.

- Hvis det viser sig, at transporten har så stor betydning, som vi tror, så er det noget, vi vil tage op med alle skolerne omkring at lave flere satellituddannelser, siger hun og henviser til de lokale uddannelser, som Erhvervsskolen Nordsjælland (ESH) har oprettet, og som roses i analysen.
     
Den ros tager de gerne imod på ESH, hvor de dog har fundet det naturligt at lave lokale nordsjællandske uddannelser.

- Infrastrukturen er ikke god i Nordsjælland, og der hvor uddannelsesniveauet ikke er så højt, der betyder det mere med lokale uddannelser. Uddannelsesniveauet i Helsingør, Halsnæs, Gribskov og Frederikssund er under landsgennemsnittet, og de unge her er ikke så mobile. Hvis de har 1,5 time til uddannelsen, så falder de fra, siger leder af teknisk skole på ESH, Lars Reedtz Kristensen om de gode erfaringer, de har med at lave lokale uddannelser.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation rives ned: Politikere enige om at flytte station

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere