Kort før udvisning: Lesbisk kvinde fra Uganda må blive

Akvisternes støtteråb er blevet hørt. Flygtningeråbet genoptager i sidste øjeblik sagen om en lesbisk kvinde fra Uganda.

- Asyl til alle. Her og nu. Asyl til alle. Her og nu.

Sådan lyder de gentagne råb fra de fremmødte demonstranter i Kastrup Lufthavn. 

Siden mandag morgen har aktivisterne vist deres støtte til de tre homoseksuelle kvinder fra Uganda, der har søgt om asyl i Danmark på grund af deres homoseksualitet. Om under to timer stod en af kvinderne til at blive deporteret til deres hjemland. Men nu er demonstranterne råb blevet hørt.

- Det er dejligt, at det hårde arbejde nu har båret frugt, så jeg er superglad for afgærelsen, siger kvindens advokat Jytte Lindgaard.

Flygtningenævnet har nemlig besluttet at genoptage sagen om en lesbisk kvinde fra Uganda. Kvinden får lov at blive i Danmark, mens sagen behandles. Hun skulle ellers være udsendt mandag. Det oplyser hendes advokat.

Afgørelsen betyder, at sagen nu skal i flygtningenævnet igen, hvor advokaten forventer en endelig afgørelse om tre til fire måneder.

- Min frygt er jo at civilsamfundet vil forfølge hende og være voldelige overfor hende. Så jeg er naturligvis glad for, at hun ikke bliver udvist i dag.

Også hos organisationen LGTB er der lettelse over afgørelsen. Men samtidig er der en klar opfordring om, at hun flygtningenævnet nu kigger på de to resterende sager, hvor to kvinder satdig sidder i uvished i Ellebæk fængsel.

-  Vi støtter hende i den proces, som hun nu skal i gennem og samtidig opfordrer vi flygtningenævnet til at få kigge på de to andre sager.

For at beskytte asylansøgernes vil Jytte Lindgaard ikke komme ind på de detaljer som flygtningenævnet har lagt til grund for udsættelsen af sagen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere