Kopenhagen erstrahlt in neuem licht: Tivolis lys går verden rundt

Nye lys ved søen i Tivoli er blevet en nyhed verden over. Se et udpluk af de internationale artikler i videoen nederst.

Tivoli er en internationalt anerkendt forlystelsespark, men det er ikke bare rustjebaner, candyfloss og karuseller, som bliver bemærket ude i verden. 

Dette forår har den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson nemlig lavet kunstværk bestående af 33 lamper, der svæver i trækronerne langs Tivoli-søen.

Og værket er blandt andet omtalt i amerikanske, kinesiske og tyske medier.

Der er tale om bureauerne NewsHub, Reuters, La Press, Eurovision og New Tang Dynasty Television samt Frankfurter Allgemeiner Zeitung, Südtirol News og Quotidiano.net.

Lysende skyer 

Den 50-årige Olafur Eliasson er blandt andet kendt for sin udsmykning af Aros Museum i Aarhus, men han har også tegnet den nye Cirkelbroen i København og udstillet sine værker på Louisiana Museum i Humlebæk. 

Lamperne i Tivoli udgør et samlet kunstværk, der hele tiden forandrer sig afhængig af, hvor lyset kommer fra. Hver enkelt lampe vejer 40 kilo og skal opleves som mangefarvede skyer. 

Alle lamperne indeholder naturligvis LED-pærere, der vil skabe en mangefarvet lyssværm, som også vil kunne ses fra H.C. Andersens Boulevard. 

- Op gennem historien har Tivoli brugt lys til at skabe en magisk stemning, hvor drøm og virkelighed smelter sammen. Tivoli er et sted, der appellerer til kreativiteten og fantasien, siger manden bag det hele, Olafur Eliasson.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Vilde heste

play
Oplev i weekenden:
Hestesafari på Amager Fælled

Roskilde Festival

playArrangører overvejer lyntest af deltagere på Roskilde Festival

roskilde festival

Roskilde Festival klar til 2021: 29 navne er klar

Statue løftes ved Glyptoteket

playHer bliver 116 år gammel statue flyttet for første gang

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere