Little Sun Light Swarm, 33 lamper designet af Olafur Eliasson og Little Sun til Tivoli. Foto: Tivoli / Mathias Fjeldborg

Kopenhagen erstrahlt in neuem licht: Tivolis lys går verden rundt

Nye lys ved søen i Tivoli er blevet en nyhed verden over. Se et udpluk af de internationale artikler i videoen nederst.

Tivoli er en internationalt anerkendt forlystelsespark, men det er ikke bare rustjebaner, candyfloss og karuseller, som bliver bemærket ude i verden. 

Dette forår har den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson nemlig lavet kunstværk bestående af 33 lamper, der svæver i trækronerne langs Tivoli-søen.

Og værket er blandt andet omtalt i amerikanske, kinesiske og tyske medier.

Der er tale om bureauerne NewsHub, Reuters, La Press, Eurovision og New Tang Dynasty Television samt Frankfurter Allgemeiner Zeitung, Südtirol News og Quotidiano.net.

Læs også Kendt kunstner klar med overraskelse til ny Tivolisæson

Lysende skyer 

Den 50-årige Olafur Eliasson er blandt andet kendt for sin udsmykning af Aros Museum i Aarhus, men han har også tegnet den nye Cirkelbroen i København og udstillet sine værker på Louisiana Museum i Humlebæk. 

Lamperne i Tivoli udgør et samlet kunstværk, der hele tiden forandrer sig afhængig af, hvor lyset kommer fra. Hver enkelt lampe vejer 40 kilo og skal opleves som mangefarvede skyer. 

Alle lamperne indeholder naturligvis LED-pærere, der vil skabe en mangefarvet lyssværm, som også vil kunne ses fra H.C. Andersens Boulevard. 

- Op gennem historien har Tivoli brugt lys til at skabe en magisk stemning, hvor drøm og virkelighed smelter sammen. Tivoli er et sted, der appellerer til kreativiteten og fantasien, siger manden bag det hele, Olafur Eliasson.

Læs også Nøddeknækkeren går verden rundt: Flere millioner har set dronningens kostumer

00:37 Luk video