Kontroversiel salafist anholdt på Øresund

Adnan Avdic, der er kendt for sine yderliggående holdninger, er angiveligt anholdt for menneskesmugling.

Den kontroversielle salafist Adnan Avdic blev i nat anholdt af svensk politi på Øresundsbroen mistænkt for menneskesmugling. Det skriver TV 2. Den dansk-bosniske Adnan Avdic har flere gange har gjort sig bemærket i medierne med sine ekstremistiske holdninger.

Ifølge TV 2 havde Adnan Avdic flere flygtninge og migranter, der onsdag nægtede at forlade et tog i Rødbyhavn, med sig i sin bil.

Adnan Avdic var også er tilstede på perronen i Rødbyhavn onsdag aften.

Den dansk-bosniske salafist skabte i juni røre, da han opfordrede muslimer til ikke at stemme ved folketingsvalget den 18. juni. I et meget omtalt interview slutter Adnan Advic samtalen med at rive mikrofonen af og siger 'til helvede med Grundloven'.

Efter terrorangrebene i København i februar var han også med til at fjerne de blomster, der var lagt på det sted, hvor terroristen Omar Abdel Hamid El-Hussein blev skudt og dræbt af politiet den 15. februar.

Adnan Advic var desuden været tiltalt i terrorsagen fra Glostrup, men han blev senere frikendt.

Adnan Avdic tilhører de såkaldte salafister, der er en mindre gruppe af yderliggående muslimer, der går ind for en streng fortolkning af islam og ønsker sharialovgivning.

Svensk politi har natten til torsdag stoppet flere køretøjer med flygtninge, der var på vej over Øresundsbroen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik