Kontrol ændret - men ny Øresunds-køreplan lader vente på sig

Det er uvist, hvornår timinuttersdriften kan vende tilbage på strækningen.

Onsdag blev den danske og svenske regering enige om at afskaffe grænsekontrollen på Hyllie Station. I stedet gennemføres grænsekontrollen ombord på toget, hvilket sparer de togrejsende for de 15 minutter, opholdet på Hyllie hidtil har taget.

Men Skånetrafiken, der sammen med DSB driver Øresundstogene, er ikke i stand til at sige, hvor hurtigt, man kan afskaffe opholdet på Hyllie – og hvornår man kan afskaffe et næsten lige så langt stop på Malmø Centralstation, skriver Sydsvenskan.

- Indtil videre har vi kun hørt om ændringerne af grænsekontrollen via medierne. Vi har ikke fået nogen meddelelse fra politiet, siger Magnus Andersson, der er togchef i Skånetrafiken til avisen.

quote Vi har regnet med, at timinuttersdriften vender tilbage senest i august. Ændringerne i grænsekontrollen betyder, at det kan blive tidligere. Men vi ved det endnu ikke

Magnus Andersson, togchef, Skånetrafiken

Kun timinutters drift på dansk side

Ifølge den svenske regering baner regeringens aftale med Danmark også vejen for, at timinuttersdriften over Øresund kan vende tilbage, men heller ikke her kan Skånetrafiken give klar besked om, hvornår der sker noget.

DSB har tidligere meddelt, at timinuttersdriften mellem Københavns Hovedbanegård og Københavns Lufthavn, Kastrup, genindføres 24. april.

- Vi har regnet med, at timinuttersdriften vender tilbage senest i august. Ændringerne i grænsekontrollen betyder, at det kan blive tidligere. Men vi ved det endnu ikke, siger Magnus Andersson.

De øgede rejsetider som følge af grænsekontrollen har medført et drastisk fald i antallet af togrejsende over Øresund. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Øresundstunnelen vanvidsbilisme

playMinister garanterede kontrol med vanvidsbilisme i Øresundstunnelen – men et år senere er intet sket

fjernbusterminal buskaos bus ingerslevsgade

Udformningen på plads: Sådan skal Københavns nye fjernbusterminal se ud

Tom lufthavn

playKøbenhavns Lufthavn lukker terminalområder: Kan ikke afvise at de skal lukke mere ned

MEtroen kører ikke mandag morgen

Metroen i København kørte ikke mandag morgen

Skåne

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere