Kontanthjælpsloftet: Ingen sendt på gaden i København - endnu

Flere boligselskaber advarede for to måneder siden om, at kontanthjælpsloftet ville sende lejere i massevis på gaden. Det er ikke sket - endnu.

- Den værst tænkelige situation er, at vi kommer til at se familier med børn på gaden, og det er jo næsten ikke til at bære.

Sådan sagde direktør i boligselskabet Baldersbo, Søren B. Christiansen i starten af oktober til DR P4 København.

Men det scenarie er endnu ikke sket i hovedstadsområdet. Der har nemlig ikke været en stigning i udsættelser siden kontanthjælpsloftet trådte i kraft, siger blandt andet KAB, der administrerer cirka 50.000 boliger i hovedstaden.

Det skriver DR P4 København lørdag.

Ifølge KABs administrerende direktør, Jens Elmelund, er det dog ikke mærkeligt, at der ikke er sket udsættelser - endnu.

quote Indtil videre har vi heldigvis ikke registret en stigning. Men vi kan selvfølgelig godt være bekymrede for, at vi har det værste i vente endnu

Jens Elmelund, adm. direktør, KAB

- Et typisk udsættelsesforløb tager omkring tre-fire måneder. Indtil videre har vi heldigvis ikke registret en stigning. Men vi kan selvfølgelig godt være bekymrede for, at vi har det værste i vente endnu, siger han til DR P4 København.

En af dem, der gruer for fremtiden er Naja Branner, der er kontanthjælpsmodtager og enlig mor. Hun har i den første måned siden kontanthjælpsloftet klaret sig med hjælp fra sin eksmand.

Men i november har det været svært at få enderne til at nå sammen i regnskabet.

- Huslejen fra 1. november har jeg stadig ikke betalt, og jeg ved endnu ikke, hvordan jeg skal klare det, siger hun til DR P4 København. 

Ser man på oktober sidste år og oktober i år, er antallet af rykkere i KAB steget med omkring 150.

Og selvom det en forholdsvis lille stigning, bør man ikke undervurdere alvoren, siger Jens Elmelund.

- Den stigning kommer vi til at se resten af året, og dermed vil vi sandsynligvis også en stigning i antallet af udsættelser næste år, siger han til DR P4 København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik