Konsulenter afsløret i kursus-snyd

Det var konsulentfirmaet Human Innovation, der stod bag det fupnummer, der i 2009 udspillede sig på den kommunale virksomhed ETK i Køge. Det skriver DAGBLADET Køge.

Snyderiet bestod i, at Human Innovation i foråret 2009 lokkede ETK til at købe en tilfredshedsmåling til 230.000 kroner på det grundlag, at ETK ville få pengene retur igen som såkaldt VEU-støtte.

Men VEU-støtte udbetales kun til voksen- og efteruddannelse, og derfor arrangerede Human Innovation på vegne af Erhvervsakademiet Nordsjælland sideløbende et kursusforløb i Køge på 37 timer for i alt 80 ansatte i ETK.

Det kursus blev oprettet men undervisningen fandt bare aldrig sted. I stedet forfalskede Human Innovation de deltagerprotokoller, der senere blev sendt til Erhvervsakademiet og dermed udløste støttekronerne fra Undervisningsministeriet til ETK.

Leder af ETK, Tim Milo Sørensen, forklarer, at han stolede fuldt og fast på folkene bag Human Innovation, da de i 2009 kom til Køge med et godt tilbud om en støttebetalt tilfredshedsmåling.

- Det var selvfølgelig en fordel for os, at målingen ikke kostede noget, og det var nemt for os. Nu kan vi se, at de her konsulenter ikke var helt fine i kanten, siger Tim Milo Sørensen, der er tilfreds med, at sagen nu er blevet afdækket.

- Jeg har hele tiden vidst, at vi på ETK ikke har begået noget snyderi. Jeg troede, vi købte en virksomhedsmåling, og Human innovation sagde, det kunne gennemføres med VEU-midler, og det troede vi på. Vi overlod alt til Human Innovation, siger Tim Milo Sørensen, der erkender og beklager, at ETK ikke havde kontrol over hverken kursusforløb eller regler for VEU-støtte.

Det falske kursusforløb udførte Human Innovation på vegne af Erhvervsakademi Nordsjælland, hvor der bliver set med stor alvor på sagen.

- Vi tager skarpt afstand fra det her. Jeg føler mig noget snydt, for det tyder jo på, at undervisningen på ETK i Køge aldrig er gennemført, siger akademiets centerforstander Helle Bøtcher.

I Human Innovation var Marc de Richelieu ansvarlig for alt administration omkring VEU-støtte, og han har skrevet under på den kontrakt med ETK, hvor det klart fremgår, at tilfredshedsmålingen på ETK kan betales af VEU-midler. Marc De Richelieu ønsker ikke at kommentere sagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik