Grønt lys til Distortion på Nørrebro og Vesterbro

Flyt gadefestens larm og affald væk fra beboelsgaderne, lød et konservativt forslag. Kun Venstre bakkede op.

Den københavnske gadefest Distortion sviner og larmer for meget – og med 100.000 deltagere i festlighederne er det på tide at rykke til områder af byen, hvor der ikke er så mange naboer.

Det mener Jakob Næsager (K), der til mandagens møde i teknik- og miljøudvalget på Københavns Rådhus foreslog, at festen rykkes til eksempelvis Langelinie eller området ved H.C. Ørstedværket i Sydhavnen.

quote København må ikke blive en kopi af Sunny Beach. Jeg ønsker, at København også skal være for københavnere, hvor man kan leve et hverdagsliv

Jakob Næsager (K), medlem af miljø- og teknikudvalget i København

- København må ikke blive en kopi af Sunny Beach. Jeg ønsker, at København også skal være for københavnere, hvor man kan leve et hverdagsliv. Og når der kommer 100.000 til Distortion, er det nødvendigt, at vi flytter gadefesten væk fra beboelsesgaderne, siger han til TV 2 Lorry.

S vil gerne drøfte andre placeringer

Men det synspunkt stod han alene med.

På udvalgsmødet skulle politikerne tage stilling til om forvaltningen skal give en rammetilladelse til Distortions gadefester i 2017, som arrangørerne vil holde på Nørrebro, Vesterbro og Rådhuspladsen. De vil finde sted onsdag og torsdag den 31. maj og 1. juni, hvor forvaltningen lægger op til at give tilladelse til at spille musik til 22 – dog til midnat på Rådhuspladsen.

Det mente det helt store flertal i udvalget - alle partier minus Det Konservative Folkeparti og Venstre - at man skulle, så sådan bliver det.

quote Jeg ser ikke for mig, at det kan ske allerede fra næste år. Men jeg deler bekymringen for naboerne, fordi vi har set mange klager de tidligere år.

Jakob Hougaard (S), miljø- og teknikordfører i København

For selv om Socialdemokratiets miljø- og teknikordfører Jakob Hougaard finder det konservative forslag sympatisk, så mener han ikke, det kan gennemføres i år.

- Vi har også tænkt over at indrette nogle områder til festivaler, som ligger længere væk fra beboelse. I dag tager vi stilling til de konkrete lokaliteter, som Distortion har søgt om til sommer. Jeg ser ikke for mig, at det kan ske allerede fra næste år. Men jeg deler bekymringen for naboerne, fordi vi har set mange klager de tidligere år, siger han til TV 2 Lorry.

Han er åben over for at drøfte alternative placeringer fra 2018 og frem. 

Ambivalens hos Enhedslisten

Enhedslistens Allan Bang Thomsen, der selv bor i Indre By, har det noget ambivalent med festivalen.

- Vi har med et firma at gøre, som kun har en aktivitet, nemlig Distortion, som de søger om kommunal støtte til, og som giver underskud – men firmaet giver overskud. Det lugter af profit. Distortion var en sjov tanke i begyndelsen, men jeg synes ærlig talt det lugter af et smart foretagende, hvor der sidder en og scorer kassen, mens vi andre døjer med støj og hærværk, siger han til TV 2 Lorry.

Enhedslisten har ikke taget endelig stilling til forslaget fra De Konservative. Det har til gengæld Venstre.

- Jeg synes det er et rigtig godt forslag. Københavnerne udsættes for rigtig meget. Jeg bor selv i et af de berørte områder, og jeg synes vi har nået grænsen for hvad vi kan byde københavnerne. Hvis Distorition kunne flyttes ud på Refshaleøen ville det være rigtig godt, siger gruppeformand Flemming Steen Munch (V) til TV 2 Lorry.

Jakob Næsager (K) fik til gengæld et andet forslag igennem. Forvaltningen havde indstillet, at arrangørerne bag Distortion skal betale 200.000 kroner i depositum for hærværk begået under festivalen. Sidste år blev der begået hærværk for 330.000 kroner - og set i det lys ville Jakob Næsager hæve beløbet til 350.000 kroner. Det blev vedtaget.

Her vil Distortion holde festerne på Nørrebro...
Her vil Distortion holde festerne på Nørrebro...
Foto: Københavns Kommune

 

- og her vil festerne på Vesterbro finde sted, hvis Distortion altså får grønt lys.
- og her vil festerne på Vesterbro finde sted, hvis Distortion altså får grønt lys.
Foto: Københavns Kommune

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik