Nyt udvalg skal løse problemer fra Københavns natteliv – et røgslør, mener Konservative

Et udvalg bestående af beboere, politikere og nattelivet skal hjælpe Københavns Kommune med at løse udfordringerne i nattelivet.

På et ellers kort første møde efter kommunalvalget sidste år vendte den nye sammensætning af Københavns Borgerrepræsentation tilbage til en gammel kending: 

Nattelivet. 

Som en del af den restaurations- og nattelivsplan, som den tidligere Borgerrepræsentation godkendte lige inden kommunalvalget, skulle der på aftenens møde nedsættes et såkaldt nattelivsudvalg bestående af repræsentanter fra blandt andet restaurations- og nattelivsbranchen, kulturlivet og politiet, men også politikere og beboere.

Hos Det Konservative Folkeparti, kalder man dog udvalget for "unødvendigt."

- Jeg er bekymret for, at det bliver et udvalg uden kompetencer og beslutningskraft, siger medlem af Teknik- og Miljøudvalget, Helle Bonnesen (K).

- Der har været rigtig meget snak, og nu kommer der endnu et udvalg, der kan sidde og snakke, men ikke kan udføre noget som helst. Jeg vil faktisk kalde det et røgslør, for det er at sætte beboerne blår i øjnene, hvis man tror, at det her vil løse problemerne.

Det Konservative Folkeparti stemte helt imod Restaurations- og Nattelivsplanen. 

Partiet ønskede nemlig at rykke nattelivet væk fra de beboede områder og hen i de hjørner af København, som primært huser erhverv. 

- Jeg havde hellere set, at man havde valgt at tage fat i Bevillingsnævnet. Jeg vil derfor opfordre beboerne til at blive ved med at gå til Bevillingsnævnet og Kultur- og Fritidsudvalget, siger Helle Bonnesen.

quote Jeg er ikke sikker på, at udvalget er løsningen, men jeg synes, det er et godt og seriøst sted at starte.

Mia Nyegaard (R), kultur- og fritidsborgmester

Beboere håber på fornuftig dialog

Søren Rud, der er formand for beboerforeningen i Nørre Kvarter - det område i Indre København, der også kaldes Pisserenden - er ligeledes skeptisk. 

Der har nemlig tidligere været nedsat et lignende udvalg.

- Denne gang er den væsentlige forskel dog, at der er politikere, inklusive kultur- og fritidsborgmesteren, med i udvalget, ligesom udvalget får assistance fra forvaltningerne. Det håber jeg trods alt kommer til at hjælpe noget, siger Søren Rud.

- Jeg er dog enig i, at der skal mere end snak til. Snak kan ikke løse koncentrationen af så mange barer kombineret med megadruk på de 35 barer i Pisserenden, der må udskænke til klokken 5. Men jeg håber på, at vi kan få en fornuftig dialog.

Ikke et quickfix

Udvalget skal kvalificere arbejdet for Kultur- og Fritidsforvaltningen samt Teknik- og Miljøforvaltningen, og kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (R) ser frem til arbejdet.

- Vi har ikke formået løse den gordiske knude med nattelivet, for nogle af parterne står jo meget langt fra hinanden. Så jeg er ikke sikker på, at udvalget er løsningen, men jeg synes, det er et godt og seriøst sted at starte, siger Mia Nyegaard (R) til TV2 Lorry:

- Det bliver helt sikkert ikke et quickfix, men mit håb er, at vi kan komme frem til en løsning, hvor vi får en blandet by, hvor der både kan være natteliv, men hvor beboerne også kan få deres nattesøvn.

Oprindeligt var der 13 medlemmer af udvalget. Det blev på aftenens borgerrepræsentationsmøde udvidet med to ekstra medlemmer. 

Udover kultur- og fritidsborgmesteren, som er født ind i udvalget, skal de resterende 14 nu udpeges, inden arbejdet kan gå i gang.

Det Konservative Folkeparti stemte ligesom Nye  Borgerlige imod selve nattelivsudvalget ved aftenens møde i Borgerrepræsentationen.

De stemte dog for det ændringsforslag, som skal sikre, at det er beboerne fra de udfordrede zoner i København, som involveres i udvalget.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik