Konservativ jubel: Nu er pengene fundet til rydningen af Fredens Havn

Dagene er talte for den flydende fristad ved Erdkehlgraven nær Christiania, som gennem længere tid har været en torn i øjet på mange politikere.

I årevis har der været snak om at fjerne bådkolonien ved Fredens Havn - og nu er pengene til projektet endelig fundet.

Folketinget har således endegyldigt afsat 15,7 millioner kroner til rydningen af den flydende fristad ved Erdkehlgraven nær Christiania.

- Jeg synes, det er så uanstændige forhold. Det er en flydende losseplads, og det glæder mig meget, at vi nu endelig kan få ryddet op derude, siger Anders Johansson, som er finansordfører for De Konservative på Christiansborg, til TV 2 Lorry.

Anders Johansson, finansordfører for De Konservative på Christiansborg, kalder det en
Anders Johansson, finansordfører for De Konservative på Christiansborg, kalder det en
Foto: TV 2 Kosmopol

- Fra Det Konservative Folkepartis side har vi kæmpet i lang tid for en rydning. Vi synes, det er en magnet for nogle udsatte borgere, som slet ikke bør bo sådan et sted. Man skal jo have skabt nogle helt andre rammer for de borgere. Derudover er det desuden også en kilde til forurening, siger Anders Johansson.

Ejere af fartøjer skal selv betale regning

Fristen for at beboerne selv kunne finde en løsning og få fjernet deres både er udløbet, så nu er myndighederne klar til at gribe ind.

Udover staten bidrager også Københavns Kommune selv med 10 millioner kroner til rydningen. De penge er også allerede blevet afsat - så nu mangler bare en virksomhed, der kan klare opgaven.

- Nu skal der laves et formelt udbud, og så kommer der nogen, som så skal ud og udføre opgaven rent fysisk og få deponeret affaldet. I den forbindelse håber jeg, at det lykkes at finde ejerne bag nogle af de her fartøjer, så man kan sende regningen videre til dem, og det dermed ikke er skatteborgerne, der skal betale den. Det er jo ejerens ansvar, at de bliver fjernet, siger Anders Johansson.

TV 2 Lorry har tidligere mødt nogle af beboerne i Fredens Havn. I indslaget nedenfor kan du høre, hvad de mener om rydningen.

Myndighederne vil fjerne bådkolonien Fredens Havn ved Christiania. Beboerne har fået besked om, at deres både skal være væk inden for fire uger.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik