Konkurrence: Send os en regnbue

Send os et billede af en regnbue - og vind en kiste fuld af (chokolade)guld.

Det er Pride Week i København i den her uge. Ugen bruges af bøsser, lesbiske, transseksuelle, biseksuelle - og mange andre til at slå et slag for tolerance, frisind, lighed og retten til at være anderledes. Gennem årene har særligt den store parade, der i år afvikles lørdag den 18. august udviklet sig til atvære en gigantisk, folkelig begivenhed med flere end 40.000 deltagere og op imod 200.000 tilskuere i Københavns gader.

Det er regnbuen, der er symbol på hele Pride-fænomenet, og i den anledning lancerer TV 2 Lorry en rask lille konkurrence: Send os dit bedste regnbuebillede - og vind en kiste fuld af chokolade.

Og et regnbuebillede - det fortolker vi meget bredt: Det kan være en hel almindelig, smuk regnbue efter et regnvejr - men det kan også være en regnbuedragt, naturen i regnbuefarver, lysets spil i en sæbeboble, masser af regnbueflag - eller noget helt andet.

I anledning af Priden.

Vi kårer det bedste billede på fredag - i videoen herover kan du se, hvordan du deltager. Og så vil vi da også gerne benytte lejligheden til at reklamere for vores serie Renbuen Over København, der fortæller om 100 års homokamp i hovedstaden. Du kan finde den her på tv2lorry.dk.

Regnbuen som symbol

Renbueflaget - og symbolet - dukker op overalt i verden, når klodens storbyer holder Pride-arrangementer.
Oprindeligt dukkede regnbueflaget op i San Fransisco-området, hvor det signalerede den forskellighed, der herskede i homomiljøet i byen.

Siden har flaget og symbolet spredt sig og bruges i dag over det meste af kloden - og altså også i København, når der i denne uge afvikles Pride Week. 

Regnbuefarverne bruges af aktivister og deltagere i priden men også af en lang række virksomheder og forretninger, der støtter arrangementet.

 

Priden har sit centrum på Rådhuspladsen i København. Se vores indslag om opbygningen af Pride Square her:

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik