1 af 9

Konkurrence for døve kokke: Hvem bliver Deaf Chef 2015?

Deaf Chef 2015 er verden eneste konkurrence for døve kokke, og den afholdes i København den 24. oktober.

Deltagere fra otte forskellige lande skal dyste om at blive Deaf Chef 2015.

Konkurrencen er kun for døve deltagere, og det er der en særlig grund til forklarer den kommunikationsansvarlige Henrik Riber i den socialøkonomiske virksomhed Allehånde:

- Døve er traditionelt set underrepræsenteret på arbejdsmarkedet, så vi gør det her for at markere dette område. For os handler det om inklusion, og om at skabe positive rollemodeller.

Henrik Riber forklarer, at det ikke er sværere at være kok, bare fordi man er døv, men kokken er selvfølgelig nødt til at lægge kniven fra sig, når han eller hun taler tegnsprog.

Bæredygtighed i højsædet

Kokkene skal konkurrere om af skabe fantastiske retter, samtidig med at de har fokus på bæredygtighed og minimalt madspild.

De otte professionelle kokke skal blandt andet tilberede råvarer som kanin, svinetunge, lokal fanget torsk og østers fra Limfjorden, mens de gør det, vil der blive holdt skarpt øje med, om der er spild, og om kokkene har en plan for brug af restvarer.

I dommerpanelet sidder internationalt kendte kokke som Poul Cunningham, Francis Cardenau og Mhairi Galloway.

Dansk talent

Magnus Holstein Madsen, som er fra København, repræsenterer Danmark i dette års Deaf Chef-konkurrence. Han arbejder til daglig på Michelinrestauranten Kiin kiin på Nørrebro. Du kan se alle deltagerne i billedgalleriet herover.

Som noget nyt vil der i år blive fremstillet en ekstra portion af hver enkelt ret, som udloddes blandt det fremmødte publikum. Hver kok skal fremstille 3 retter, så der er 24 chancer for at få en smagsoplevelse direkte fra finalisternes hænder.

Dørene åbent for publikum kl. 10.30 og vinderen kåres kl. 17.30 den 24. okt. på Hotel- og Restaurantskolen i Valby.