Kongeskibet besøger Køge på officielt visit for første gang i 31 år

Kongeskibet Dannebrog vil den 28. maj lægge til kaj i Køge Havn for første gang siden 1988. Det sker i forbindelse med Dronningens årlige sommertogt.

Siden 1932 har Danmarks kongelige foretaget sommertogter med Kongeskibet Dannebrog. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Et majestætisk syn venter Køges borgere og andre royalister, når Kongeskibet Dannebrog med Dronning Margrethe ombord lægger til kaj i Køge Havn den 28. maj og 29. maj i anledningen af den årlige sommertogt.

Sidste gang Kongeskibet besøgte Køge på et officielt visit var i 1988 i anledningen af byens 700-års fødselsdag, og derfor ser Køges borgmester Marie Stærke frem til at vise, hvor stor en udvikling, kommunen har gennemgået siden dengang.

Sommertogten

  • Sommertogter med Kongeskibet Dannebrog er en tradition startet af Kong Christian 10. i 1932.
  • Traditionen er videreført af Kong Frederik 9. og siden Dronningen.
  • Dronningen ligger særlig vægt på at Dannebrog bruges til at skabe kontakt med alle dele af riget.
  • Udover de tilbagevendende besøg i danske havnebyer har Kongeskibet Dannebrog været brugt ved særlige lejligheder, som Kongelige bryllupper eller ved kongelig deltagelse i danske og udenlandske begivenheder.
Se mere

- Der er sket meget siden da. Køge Kommunes fællesskab er vokset med kommunalreformen i 2007, og i 2016 sagde vi goddag til borger nummer 60.000. Vi er i fuld gang med et skifte fra at være en større provinsby på Sjælland, til at blive et regionalt kraftcenter, hvor kultur, natur, erhverv og byliv går hånd i hånd med udviklingen af vores kommune, siger Køges borgmester i Kongehusets pressemeddelelse.

Køge er den første af to kommuner, som Dronningen skal aflægge besøg med Kongeskibet. Den 29. maj vil Kongeskibet sejle videre mod Nyborg Kommune.

I Køge glæder Marie Stærke sig til at byde både Kongeskibet og Dronningen velkommen.

- Det er en stor glæde for hele Køge Kommune at kunne byde velkommen til Kongeskibet her i Køge. Jeg håber, at rigtig mange borgere vil være med til at give Hendes Majestæt Dronningen en hjertelig velkomst, og ser frem til at vise vores smukke kommune frem, udtaler borgmester Marie Stærke i Kongehusets pressemeddelelse.

Sidste år var det Silkeborg og Svendborg Kommune, som fik besøg af det smukke og historiske Kongeskib.

Rettelse: Tidligere skrev vi, at Kongeskibet besøgte Køge for første gang siden 1988. Det er ikke korret. Kongeskibet har lagt til kaj i Køge Havn siden 1988, men der har ikke været tale et officielt besøg siden 1988.

Den eneste periode hvor Kongeskibet ikke tog på sommertogt var under den tyske besættelse fra 1940-1945. 

 

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik