Kongernes Nordsjælland vokser: 300 lodsejere står klar

300 lodsejere vil være en del af den kommende Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Det er 100 mere end for blot to måneder siden.

Er du lodsejer, og har du lyst til at være en del af den kommende nationalpark Kongernes Nordsjælland, så er det ved at være tid til at rykke.

Fristen for at få indlemmet sin jord som en del af nationalparken udløber nemlig den 1. februar.

De fem kommuner, som er en del af nationalparken, afleverer herefter en samlet afgrænsning over nationalparkområdet til Miljøministeriet.

Derfor opfordrer borgmestrene nu alle interesserede lodsejere til at kontakte kommunen snarest muligt, hvis de vil være en del af det. Det er dog ikke alle interesserede lodsejere, der kan indlemmes i nationalparken.

quote Her kan jeg melde klart ud: Du bestemmer over din egen jord, og lovgivningen er den samme indenfor nationalparkens område som uden for

Borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær (K)

- Vi har flere lodsejere, der meget gerne vil være med, men hvor der er et stykke land mellem dem og parkens yderkant. Her kan jeg opfordre til, at naboer får en god snak med hinanden om parkens fordele, siger borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær (Kons.), og tilføjer:

- Blandt lodsejere har der været rygter om, hvorvidt for eksempel råderetten til egen jord blev indskrænket, når man gik ind i en nationalpark, men her kan jeg melde klart ud: Du bestemmer over din egen jord, og lovgivningen er den samme indenfor nationalparkens område som uden for. 

Lodsejer: Mange fordele ved nationalpark

En af de lodsejere, som har meldt sig ind i nationalparken, hedder Esben Ingerslev. Han bor i Helsinge, hvor han driver økologisk landbrug og holder højlandskvæg, som han sælger fra sin gårdbutik.

Hans store ønske er, at de 44 hektar land, som han ejer, bliver en del af nationalparken.

quote Jeg brænder for det her. Jeg synes virkelig, at det er et godt projekt

Esben Ingerslev, civilingenør og økolandmand, Helsinge

- Jeg brænder for det her. Jeg synes virkelig, at det er et godt projekt, siger Esben Ingerslev.

Han ser et stort potentiale i nationalparken, som også kan gå hen at blive en god forretning for ham. 

- Jeg er overbevist om, at jeg som producent af økologiske fødevarer vil kunne få en fordel ved at brande mine varer under brandet for Kongernes Nordsjælland, siger han og fortsætter:

- Forbrugerne og kunderne vil vide, at der er tale om en produktion, som har fundet sted i et område, hvor man har værnet om naturen. Det mener jeg har en værdi - ikke kun for mig, men også for de produkter, som jeg producerer.

- Det er klart, at tingene hænger fint sammen og giver en mening. Både naturplejen og det økonomiske aspekt i det, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik