Kongernes Nordsjælland får hjælp udefra

De fem borgmestre der er involveret i den kommende nationalpark Kongernes Nordsjælland var i dag til erfaringsmøde på Esrum Kloster.

Der er meget forberedelse og mange ting, man skal lære, hvis man gerne vil lave en nationalpark. Især hvis den er så stor, at den strækker sig over fem kommuner i store dele af Nordsjælland.

Derfor var de fem borgmestre - fra Fredensborg, Gribskov, Halsnæs, Hillerød og Helsingør - i dag samlet på Esrum Kloster i hjertet af den kommende nationalpark for at få lidt hjælp udefra.

Her skulle borgmestrene have inspiration til, hvordan man lykkes med en nationalpark, og til det var der både repræsentanter fra andre nationalparker i Danmark - nemlig Mols Bjerge og nationalparken Skjoldungernes Land.

- Vi brugte et par timer på at snakke det igennem med formændene og parklederne derovrefra. Det var alt fra, hvordan man sammensætter bestyrelse til, hvordan man lever parken ud, når man så går i gang, siger Kim Valentin, borgmester i Gribskov Kommune, Venstre, til TV 2 Lorry.

Ejerskab for alle

Efter dagens møde er der især én ting der står meget klart for Gribskov-borgmesteren, og det er, at der skal arbejdes med en ejerskabsmodel for nationalparken.

- Det her handler ikke kun om, at vi skal formidle nogle naturarealer. Det handler også om, at vi skal have inddraget alle borgere - både dem der er med i parken og dem der ligger udenfor parken, siger han til TV 2 Lorry.

Ifølge borgmesteren kan det eksempelvis være, at en taxachauffør der fragter folk hen til nationalparken skal vide noget om den, eller at pizzeriaer i parken har brochurer stående.

- Jeg tror, der er rigtig mange mennesker der gerne vil inddrages, men de ved ikke, hvordan de bliver det, siger borgmesteren.

Nationalparken Kongernes Nordsjælland skal i høring til sommer og derefter behandles i Folketinget.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik