Kongernes Nordsjælland åbner: Her er arrangementerne

​Danmarks femte nationalpark åbner tirsdag. I den anledning er der masser af events. Vi har samlet et lille udpluk til dig.

Årelange forberedelser kulminerer tirsdag d. 29. maj klokken 16:00, når Dronning Margrethe kommer til Esrum Kloster og Møllegård for at indvie Danmarks nye nationalpark: Kongernes Nordsjælland.

Det bliver samtidig startskuddet til flere dage med festlige aktiviteter for at fejre indvielsen af den nye park. Tre af dem kan du blive klogere på lige her:

Vild åbning på Nyruphus

Lær hvordan du parterer en buk, eller lad de yngste i familien få jord under neglene, når åbningen af nationalparken Kongernes Nordsjælland markeres på Naturcenter Nyruphus i Helsingør.

Mellem klokken 11:00 – 14:00 lørdag d. 2. juni er der nemlig vilde oplevelser for hele familien, hvor du udover slagtningen af en buk og krible krable smådyrsjagt, kan møde skovens folk og naturvejleder, se opvisningsskyderi med bue, og komme med en tur rundt på historiske vandringer med naturekspert, Henrik Lieberkind.

Gratis sejltur fra Fredensborg til Gribskov

Tag hele familien med på en gratis tur på Esrum Sø fra Fredensborg til Dronningens Bøge i Gribskov, hvor der vil være snitteværksted, bål for børnene og en fortællinger om Gribskov og nationalparken for de voksne.

Båden sejler lørdag d. 2. juni kl 10:00 og kl 12:00 fra Skipperhuset i Fredensborg og vender tilbage samme sted efter to timer i skoven.

Turen er gratis, men kræver tilmelding. Tilmeld dig ved at skrive til bas@fredensborg eller ring 40 50 38 86

Kaffe med udsigt

Tag med på nationalparktur i Kappelhøjkilen, og bliv klogere på stedets historie og natur.

Torsdag d. 31. maj klokken 19:00 fortæller medarbejdere fra Natur og Miljø i Halsnæs Kommune om landskabshistorien i Kappelhøjkilen. De fortæller om områdets historie, og vil også snakke lidt om kommunens udvikling af området.

Turen slutter på toppen af Maglehøj, hvor medarbejderne fra Natur og Miljø vil snakke om Arresø og Arrenæs og landskabsplanerne for halvøen.

Du kan se mange flere arrangementer i anledningen af indvielsen af Kongernes Nordsjælland ved at trykke lige her 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik