Kongehusets musikstykker er blevet digitale - hør dem her

De kongelige marcher er blevet digitaliseret og kan nu høres på Kongehusets hjemmeside fra i dag.

Kan du nynne med på Dronningens parademarch? Og vidste du, at Prins Henrik har en honnørmarch? 

På Kongehusets hjemmeside kan du nu høre diverse marcher, som har lydt gennem Københavns gader siden 1800-tallet.

Musikken er nemlig blevet digitaliseret og lagt ud, så alle kan høre den. Du kan læse mere om og høre de forskellige kongelige marcher HER

Marcherne er en særlig musiktradition, hvor monarken og kongefamilien har fået komponeret personlige musikstykker. I musikken er gemt personlige hilsner til de kongelige.

I Kronprinsesse Marys march er den australske folkemelodi Walzing Mathilda flettet ind i melodien, og Prins Henriks honnørmarch indeholder fx toner fra franske militærmarcher. Du kan høre marchen her.

Traditionen blev startet af komponisten H. C. Lumbye og er videreført til i dag, fra Frederik den 7. til den nuværende kongefamilie. 

Du kan læse mere om og høre de forskellige kongelige marcher HER

I begyndelsen var de kongelige marcher gaver fra komponisten til de kongelige, men i dag de skabt i tæt samarbejde med de kongelige selv, lyder det i en pressemeddelelse fra Kongehuset.

Bidder af den australske folkemelodi Walzing Mathilda er flettet ind Kronprinsessens honnørmarch, som en henvisning til hendes ophav. 

Fakta om marchmusik

- Marchen har gennem århundreder været en musikalsk genre, som skulle opmuntre og styrke soldater inden de skulle i kamp.

 - Anført af militærorkestret sikrede marchen også, at der blev gået i takt.

 - I dag spilles marcherne af Den Kongelige Livgardes Musikkorps ved større begivenheder, og når der er vagtskifte på Amalienborg, Fredensborg SLot, Marselisborg Slot og Gråsten Slot.
 

Kilde: Kongehuset

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik