Kondomkampagne i Hillerød

For mange unge smittes med klamydia i Hillerød. Kommunen støtter igen i år "Kun med kondom"-kampagnen og lader politikerne dele kondomer ud i uge 37 og 38.

I følge kampagnen smittes 50.000 hvert år med klamydia. Og det er i sær unge mellem 16 og 25 år, der smittes.

I Hillerød var det i 2013 22 ud af hver 1000 unge, der blev smittet, og det har fået kommunen til at gøre en indsats igen i år. Det er "Sex og samfund" der laver kampagnen.

Se kampagnen "Kun med kondom 2015" her.

- Det er et alt for højt antal af de unge. Vi har tidligere år også deltaget i kampagnen, og vi vil igen i år gøre en indsats for at nedbringe den høje forekomst af klamydiasmittede unge i Hillerød, udtaler Sundheds- og Socialudvalgsformand Christina Thorholm i en pressemeddelelse.

I år løber kampagnen i uge 37 og 38 og i Hillerød vil nogle af politikerne dele gratis kondomer ud på gader og stræder.

En ny undersøgelse foretaget af YouGov blandt 500 unge mellem 15-24 år for Sex og Samfund viser, at teenagere er mere ansvarlige end deres ældre venner i starten af 20'erne, når det kommer til at beskytte sig under hyrdetimerne. Det skriver Politiken.

Undersøgelsen viser blandt andet, at 4 ud af 10 unge mellem 20-24 år er parate til at hoppe i kanen med en ny partner, også selvom der ikke er noget kondom.

Blandt teenagerne mellem 15 og 19 år er det kun halvt så mange, altså 2 ud 10, som er parate til at tage chancen. Her vil man hellere fornøje sig med håndsex eller anden form for sex, som ikke involverer en risiko for seksuelt overførte sygdomme.

-Det er tankevækkende og viser, at vi skal lave en indsats overfor den ældre gruppe. De tager flere chancer, end de helt unge gør, så dér skal vi lave en forebyggende indsats, siger Marianne Lomholt, national chef i Sex og Samfund.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik