Kommunes nye krav til virksomheder: Skal ansætte hjerneskadede

Når virksomheder vil arbejde for Køge Kommune, skal de samtidig tilbyde en borger med hjerneskade eller psykisk udviklingshæmmelse en praktikplads. Det har givet livskvalitet for Leif Andersen, der nu er i arbejde.

'Et rummeligt arbejdsmarked med plads til forskellighed'.

Sådan synes mantraet at lyde i Køge Kommune, hvor man som en del af udbudsaftalen for virksomheder, der ønsker at arbejde for eller levere vare til kommunen, har indført et særligt krav.

Kravet går på, at virksomhederne samtidig med en udbudsaftale skal tilbyde en borger fra Dagtilbuddet ITC, der er et  arbejds- og samværstilbud rettet mod borgere med psykisk udviklingshæmning og erhvervet hjerneskade, et praktikforløb i virksomheden. 

I flere tilfælde ender forløbet med en fast ansættelse på særlige vilkår, og det glæder Køges borgmester, Marie Stærke, soc.dem.

- Vi håber at opnå større socialt ansvarlig bevidsthed fra virksomhederne. Men mest af alt håber vi, at nogle af de borgere, der er aller mest svage i vores samfund, får lov til at komme ud og være en del af det almindelige liv og det almindelige samfund, siger borgmesteren til TV 2 Lorry.

- Det betyder meget med et job

En af dem som har fået et job gennem ordningen er Leif Andersen. 

Han lider af en hjerneskade, men det sidste halve år har han arbejdet hos Køge-virksomheden Uniqa to dage om ugen. Og han nyder at hjælpe til, hvor han kan.

- Når jeg kommer på arbejde, og de ser mig og siger "godmorgen, Leif, godmorgen Leif" Så er stemningen lagt til en god dag, fortæller Leif Andersen, der ikke lægger skjul på, at arbejdet har givet ham højere livskvalitet:

- Det betyder da meget med et job. For hvad skulle man ellers stå op til, når man ikke har noget at lave. Jeg har ikke et så stort netværk, så det gør noget. Og så er det svært at få tiden til at gå, siger han til TV 2 Lorry.

20 borgere har fået praktikplads

Siden Køge Kommune begyndte at stille krav til sine leverandører, er op imod 20 borgere fra Dagtilbuddet ITC kommet i praktik - og i flere tilfælde er det endt med en fastansættelse på særlige vilkår.

Leif Andersen var en af de heldige, som nu har fået fast arbejde. Hos virksomheden Uniqa var det ikke svært at finde opgaver, som han kunne løse. 

- Vi tænkte "selvfølgelig skal vi det!" Vi har ikke tænkt "nå, skal vi det?" Det sociale ansvar er noget, man bør tage aktivt del i, siger Heidi Wael, der er udbuds- og kontraktchef hos Uniqa og tilføjer:

- Leif har jo været her i mere end et halvt år, og vi håber også, at han er her lang tid fremover. Han må gerne være her til han ikke vil arbejde mere.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik