Kommuners netsider er volapyk for unge

Brugere af kommunale selvbetjeningsløsninger på internettet bliver så forskrækkede af uforståelige begreber og dårligt sprog, at selv de unge fra IT-generationen i stedet vælger at ringe, skrive eller møde op hos borgerservice, når de for eksempel skal skifte læge eller ændre adresse, skriver Berlingske.

Kommunerne erkender, at de har fejlet og konstaterer, at målet om, at digital selvbetjening skal udgøre 30 procent af alle borgerhenvendelser allerede fra næste år mod sølle to procent i dag, er så godt som uopnåeligt uden massiv deltagelse fra de yngre generationer.
 
      »Vores udfordring er, at de unge ikke fatter, hvad vi snakker om. Eller rettere, at vi ikke forklarer det, så de forstår det,« siger Astrid Marie Starck, konsulent i Kommunernes Landsforening til Berlingske.
     
Ifølge en undersøgelse, som Gallup har gennemført for Berlingske, synes 38 procent af de 18-35-årige, at det er let at benytte digital selvbetjening. Men i forældregenerationen, de 39-59-årige, synes 47 procent, at det er let.
     
Professor i digital forvaltning fra RUC Birgit Jæger bekræfter, at kommunerne har et alvorligt kommunikationsproblem i forhold til at få danskerne med på den digitale selvbetjening.
     
»Selv om de unge er opvokset i informationssamfundet, kan de ikke finde rundt i det offentliges hjemmesider. Så det handler også om, hvordan man formidler løsningerne på nettet,« siger hun.
     
De unge har bl.a. problemer med at forstå begreber som restskat, forskudsopgørelse og boligstøtte og mangler i det hele taget mange almene, samfundsborgermæssige kompetencer. Det oplever Københavns Borgerservice, som nu har indsat digitale ambassadører for at hjælpe IT-generationen, oplyser kommunikationskonsulent Jonas Monrad Hansen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik