Kommunerne vil have flere topatleter

Søndagsmagasinet sætter fokus på talentudvikling og regionens topatleter.

Hvordan kan man skabe OL-håb i kommunerne i hovedstadsområdet? Med mindre end et år til OL i Rio er det spørgsmål omdrejningspunktet, når TV 2 Lorry i morgen sætter fokus på regional talentudvikling.

Team Danmark samarbejder med 21 elitekommuner i hele landet. Her i hovedstadsregionen er Roskilde, Gentofte, Ballerup, Helsingør, København og Hillerøds kommune blevet udvalgt.

Hver kommune modtager hvert år 50.000 kroner af Team Danmark, men de samarbejder også med Team Danmarks konsulenter, så de kan udvikle det mest optimale lokale træningsmiljø for talenter ude i kommunerne.

- Pengene er ikke så vigtige. Det handler mere om at få integreret det sportslige med det uddannelsesmæssige, så talenterne f.eks. kan gå til morgentræning fra 8.00-10.00 uden at forsømme skolen. Og det gør man ved at lave et godt samarbejde mellem skolerne og de forskellige idrætsforeninger i elitekommunerne, siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen, til TV 2 Lorrys Søndagsmagasinet.

Team Danmark bakkes op af flere af regionens top-atleter, der ikke er i tvivl om at støtte netop i skolealderen gør en kæmpe forskel i forhold til at blive atlet i verdensklasse.

- Jeg tror, det betyder rigtig meget. Jeg har altid fået meget støtte hjemmefra, fordi jeg kommer fra sådan en rigtig sportsfamilie, men hvis man ikke gør det, så tror jeg det er vigtigt, at man kan finde støtte andre steder. Ellers tror jeg, det er rigtig svært at blive god nok til at klare sig internationalt, siger Stine Troets fra klubben Amager AC, der i 2016 skal deltage i OL-disciplinen 400 meter hæk.

Hver elitekommune støtter selv talentudvikling med et årligt beløb. I Roskilde blev der afsat 2,5 millioner kroner i 2015, så kommunens talenter kan få de bedste udviklingsmuligheder. Og de penge er ifølge kommunens Elite- og Talentråd godt givet ud.

- Du kan sikkert sagtens få nogle til at sige, at pengene kunne være brugt på børnehaver eller alt muligt andet. Men for trivslen her lokalt og for at understøtte den bredde, vi har, føler vi, det er nødvendigt at understøtte eliten. Så bredden har noget at stræbe efter, siger Jens Müller, formand for Roskilde Elite- og Talentråd.

Hør mere om kampen for at skabe topatleter i Søndagsmagasinet på TV 2 Lorry 27. september klokken 19.30.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik