Kommunerne sparer på børnene

I øjeblikket bliver der indgået budgetaftaler for 2016 i kommunerne, og i mange kommuner rammer det børnene. 12 kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde sparer på børneområdet.

Hillerød Kommune har sparet på børneområdet fire år i træk, og kommunen er på den sorte liste hos BUPL.

- Det er simpelt skåret så langt ind til benet, så selv helt almindelige basisopgaver, som at tørre et barn i numsen, kan blive et problem at løse, siger Dorte Ellegaard, der er faglig sekretær i BUPL Nordsjælland.

Formanden for Børne- og Familieudvalget i Hillerød Kommune, Rikke Macholm fra SF, er ked af situationen, men forklarer, at der ikke er andet at gøre.

- Det er fordi vi står i en presset situation som kommune. Vi har jo med den aftale, der er indgået mellem KL og regeringen fået at vide, vi skal lave besparelser over de næste fire år. For Hillerød kommunes vedkommende drejer det sig om 156 millioner kroner, siger Rikke Macholm.

Men Hillerød er ikke alene. I alt har 12 kommuner i TV 2 Lorrys område sparet på børneområdet. Udover Hillerød er det Fredensborg, Rudersdal, Allerød, Hørsholm, Frederiksberg, Dragør, Hvidovre, Albertslund, Lejre, Brøndby og Stevns kommuner, og besparelserne tager hård på personalet.

- Lige nu oplever vi rigtig mange, som ringer til os og er gået ned med stress på grund af arbejdspresset. Vi hører om pædagoger, der midt på dagen sætter sig ind i personalestuen og græder, fordi de ikke synes, de kan løse deres opgaver, fortæller Dorte Ellegaard fra BUPL Nordsjælland.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere