Kommunerne ignorerer bølge af oversvømmelser

De kommunale klimaplaner, der skal begrænse nye oversvømmelser på villaveje og i kælderrum, duer ikke.  Kun 31 kommuner har udarbejdet en form for klimatilpasningsplan - men de fleste planer er slet ikke konkrete nok. Det skriver Politiken tirsdag.      

Af de 31 kommuner er det kun Greve, der har udarbejdet en egentlig handlingsplan, og blot tre yderligere har fastlagt indsatsområder, ansvarsfordeling, økonomi og tidsramme.

»Det, som kommunerne kalder klimatilpasning, har ofte ikke meget med tilpasning at gøre. Mange af planerne er helt løse og rummer blot almindeligheder. En del beskæftiger sig slet ikke med vand, som jo ellers er den konsekvens af klimaændringerne, som rammer flest borgere«, påpeger professor og leder på DTU's Institut for Vand & Miljøteknologi Mogens Henze over for Politiken.

I Greve har vandplanen været en succes. I 2007 blev kommunen kendt for kloakvand i stuerne efter voldsom regn, men allerede ved ekstremregnen i august i år havde Greve fået så meget styr på vandveje, sandsække og andet beredskab, at man fik ledt stort set alt vandet uden om husene.

   


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik