Kommuner selv skyld i ghettoer

Kommunerne ligger, som de har redt, hvis der sker ghettodannelser. Sådan lyder det fra Boligselskabet Sjællands formand, Bo Jørgensen. Ifølge ham tænker kommunerne for kortsigtet, når de henviser dårligt stillede til billige boliger. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

 - Vi mener klart, at kommunerne burde benytte de regler, som giver dem mulighed for at anvise ressourcesvage borgere til boliger i f.eks. ejer- eller andelsboliger. Så bliver de spredt i stedet for, at man samler dem i samme område, siger Bo Jørgensen.

Joy Mogensen (S), formand for social- og forebyggelsesudvalget i Roskilde Kommune, efterlyser bedre alternativer til det, kommunen allerede gør.

- Der er et netværk i de almene boligområder, som folk kan benytte sig af. Hvis vi sender dem andre steder hen, er der pludselig langt til netværk og støtte, siger Joy Mogensen.

Socialminister Benedikte Kiær (K) mener nu nok, at Roskilde kommune har løsningerne på hånden.

 - De ressource-svage skal bo i et af de mange velfungerende almene boligområder, der er i kommunen. Det er heldigvis dem, der er flest af. I Roskilde Kommune er der 8700 almene boliger - det er kun knap 900 af dem, vi nu foreslår, at kommunen ikke skal anvise de svageste til, siger ministeren til DAGBLADET Roskilde.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik