Kommuner protesterer over prisstigning for pendlerne

Fra januar vil det blive dyrere for mange at pendle. Nu protesterer tre nordsjællandske kommuner.

Når nytårsrusen har lagt sig 1. januar, og folk vender tilbage til deres arbejdspladser igen, så skal nogle måske have som nytårsforsæt at tjene flere penge. I hvert fald hvis de skal pendle med Movia, DSB eller Metroselskabet. 

For fra det nye år vil takstreformen kaldet Takst Sjælland 16 træde i kraft, og for mange vil det betyde prisstigninger på deres daglige rejse. 

Det har fået borgmestrene fra Halsnæs, Gribskov og Helsingør op af stolene. De vil nu sammen forfatte et protestbrev til netop Movia, DSB og Metroselskabet. 

- Man ønsker at fremme væksten og mobiliteten i yderområder og samtidig mindske trængslen på vejene. Så er det ikke hensigtsmæssigt at gøre det endnu mindre attraktivt at køre med offentlig transport ved at hæve taksterne. 

Det siger borgmester i Halsnæs kommune, Steen Hasselriis, til Frederiksborg Amts Avis. 

Pendler man fra eksempelvis Hundested til København, så skal man fra januar 2017 være klar til at betale 16 procent mere for sit periodekort. For nogle vil det betyde, at det bedre kan betale sig at tage bilen. En af dem er webudvikleren Jesper Arnholtz, som  også har udtalt sig til Frederiksborg Amts Avis. Han tager hver dag turen fra Hundested til Islands Brygge. 

- Jeg kan spare 45 minutters transporttid hver vej og spare mange penge. 

Loading...

Loading...

Idéen med Takst Sjælland 16 er at skabe sammenhæng mellem rejselængde og pris og samtidig forbinde hele Sjælland via ét samlet system. Du kan læse mere her


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik