Kommuner går sammen for at skaffe flere praktikpladser

Fem vestegnskommuner samler nu kræfterne og prøver i fællesskab at finde praktikpladser til unge mennesker.

Manglen på praktikpladser får nu flere kommuner, folkeskoler og byggeribranchen til at starte et nyt samarbejde på Vestegnen.

Hidtil har kommunerne hver for sig arbejdet sammen med tekniske skoler og Dansk Byggeri for at finde praktikpladser, men fra 1. marts samles vestegnens kræfter, fortæller Carsten Bøtker, der er Centerchef i Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestegnen.

- Det bliver meget mere optimalt, at vi mødes fælles på samme platform i stedet for at vi arbejder sammen med den ene, anden og tredje kommune. Så vi får nogle stordriftsfordele ud af det, siger han til P4 København.

Sidste år stod 3600 unge i hovedstadsområdet uden en praktikplads. Blandt andet fordi der ikke var pladser nok inden for deres fag.

En del af indsatsen i det nye samarbejde er derfor at overbevise de studerende om, at de skal tage en praktikplads inden for noget helt andet.

- Dem vi har haft meget fokus på har været inde for bygge- og anlægsbranchen og når det kommer til stykket, kan vi så se, at det desværre ikke har de unges interesse. Så vi laver kampagner til de unge, hvor vi prøver at tale fagene op siger Carsten Bøtker.

Derfor er det nye samarbejde så vigtigt, fortæller Louise Phil, der er uddannelseschef i Dansk Byggeri.

- Vi har i forvejen en stor tradition for at uddanne unge mennesker i bygge- og anlægsbranchen. Men det er sådan, at man kan aldrig få det talt nok op, om at nu skal I tage en praktikplads - og gerne en erhversuddannelse inden for bygge og anlæg. Så derfor går vi ind i det, siger hun til P4 København.

Det nye vestegnssamarbejde løber i foreløbigt to år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere