Kommuner afslører snyd for millioner

Efter at langt de fleste sjællandske kommuner det seneste år har opprioriteret indsatsen over for socialt bedrageri, har de hentet millioner af kroner hjem til de kommunale kasser og statskassen. Det skriver DAGBLADET Køge.

Alene sidste år hev 18 kommuner vest for København mindst 39 millioner kroner hjem i sparede sociale ydelser og tilbageerstatsningskrav. I år skruer kommunerne forventningerne op og forventer at spare og indtjene et beløb, der løber op i omkring 52 millioner. Det viser DAGBLADETs rundspørge hos kommunernes kontrolgrupper og borgerserviceenheder.

Størst er forventningerne i Ringsted, Høje Taastrup, Holbæk og Slagelse, hvor man regner med at hente mellem fire og otte millioner hjem. Det er især i de to sidstnævnte kommuner, at kontrolgrupperne har sat forventningerne i vejret.

- Sidste år havde vi et provenu på 2,3 millioner. I år har vi hentet 3,8 millioner ind allerede nu. Så vi har faktisk øget forventningerne til 2010 fra fire til fem millioner kroner, siger borgerservicechef og leder af kontrolenheden, Kim Rasmussen.
I Holbæk hev kommunen 1,48 millioner kroner hjem i 2009. I første halvår af 2010 har kommunens kontrolenhed allerede hentet over to millioner hjem. Et samlet resultat på op imod fire millioner er derfor »ikke urealistisk«, lyder det fra afdelingsleder i Borgerservice, Lise Larsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

anna

galleryNy vej flytter lastbiler fra baghaven - men nu er skolebørn i fare, mener beboere

Lynetteholm ny

Ny plan for Lynetteholm lammer lystbådehavn - og naboer skal forberede sig på støj

Strøget i København

Coronarestriktioner på vej i 17 hovedstadskommuner, erfarer TV 2

Hjemløse

playUdsatte københavnere har tjent næsten tre millioner kroner

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere