Kommunen sløjfede bussen: Borgere må finde andre løsninger

Formanden for Teknisk Udvalg i Frederikssund Kommune, Tina Tving Stauning, Soc.dem., erkender, at borgere i Kyndby Huse er kommet i klemme,

Tidligere kørte buslinie 315 til og fra Kyndby Huse 26 gange om dagen. Fra denne måned er det tal reduceret til nul.

Og trods store protester fra borgere i Kyndby Huse, må de vænne sig til at finde andre løsninger, hvis de har behov for offentlig transport.

Godt nok har kommunen som kompensation indsat en kombineret skole- og kommunebus, men udover skolekørslen, kører den kun to gange om formiddagen.

quote - Der er altid prioriteringer, der er også nogle, som kommer i klemme - og det er der også i Kyndby Huse.

Formand for Teknisk Udvalg i Frederikssund Kommune, Tina Tving Stauning, Soc.dem..

- Det har været vigtigt for os at sige, at vi må have busserne der, hvor der er flest påstigere. Og der hvor det batter, så folk kan bruge den offentlige transport. At den ikke er med så få afgange, at den faktisk er ubrugelig. Og  ja, der er altid prioriteringer, der er også nogle, som kommer i klemme - og det er der også i Kyndby Huse, siger formanden for Teknisk Udvalg i Frederikssund Kommune, Tina Tving Stauning, Soc.dem..

Landsbybeboer: Det gør stor skade på lokalsamfundet

Den forklaring bliver der ikke taget godt imod i Kyndby Huse:

- Jeg mener ikke, at det er en prioritering. Det er at amputere lokalsamfundet. Nogle politikere er ikke engang klar over, hvor stor en skade, de gør på de små samfund herude, siger Birgit Á Rogvi, som er en af de godt 350 indbyggere i Kyndby Huse.

Ifølge Tina Tving Stauning var der ofte kun meget få passagerer med bussen til og fra Kyndby Huse, og trods de store protester, er der ikke noget, som tyder på, at de godt 350 borgere får deres bus tilbage.

- Lige her og nu tror jeg ikke - selv om jeg kigger i sol, måne og stjerner - at vi får flere busser, siger Tina Tving Stauning, Soc.dem..

Flexbus er et dyrt alternativ

Borgerne har dog også mulighed for at benytte sig af en såkaldt flexbus. Det koster 72 kr. om dagen at blive kørt tur/retur til nærmeste busstoppested, som ligger tre kilometer væk.

Og så skal man kunne affinde sig med mindst 30 minutters omvejskørsel, hvis der er andre passagerer, som skal på eller af.

Men ture med Flexbus hver eneste dag kan hurtigt løbe op i rigtig mange penge.

- Vi har meldt vores datter ud af Roskilde Tekniske, fordi vi ikke har råd til at sende hende afsted. Det var 4000 kr. om måneden fremfor 1000 kr., og så skulle hun afsted kl. 04.30 om morgenen, hvor hun skulle gå til Kyndby på en mørk landevej, og det nægtede vi at være med til, siger Janne Jørgensen, som bor med mand og fire børn i landsbyen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik