Kommunen ringer på hos usunde borgere

Er man mellem 45 og 65 år gammel, uuddannet og bosiddende i et belastet kvarter i København, så kan man fra næste år se frem til et uventet besøg af kommunen til en snak om ens sundhed, skriver DR København.

I hvert fald hvis det står til SF's Sundheds - og omsorgsborgmester, Ninna Thomsen.

- Folk der har korte uddannelser og som ikke har tilknytning til arbejdsmarkedet har en helt anden sundhedstilstand end veluddannede akademikere, som har en fastansættelse, siger hun.

Og det er en gruppe borgere, som kommunen ifølge Ninna Thomsen er nødt til at komme tættere på.

- Det gør vi blandt andet ved at ringe op og ved at være opsøgende på en helt anden måde. Det kan enten være telefonisk eller ved at ringe på døren, siger hun til DR København.

Åbner man døren for en kommunalarbejder med gode intentioner, så er budskabet ingen hemmelighed: Du skal lade være med at ryge, du skal lade være med at drikke og du skal motionere i hverdagen.

Ninna Thomsen har ingen kvaler med, at kommunen kommer på uanmeldt besøg hos borgerne for at løfte sundhedens pegefinger.

- Hvis vi skal komme nogen vegne, kræver det, at folk er villige til at tale med kommunens sundhedsmedarbejdere. Det skal ikke være en straf, og man kan altid lægge røret på, siger Ninna Thomsen til DR København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik