Kommunefejl rammer naboer

Fire naboer kan nu se frem til et byggeri, der giver skygge og indbliksgener. For Hillerød Kommune fik aldrig tinglyst et dokument, der skulle forhindre det.

I 2008 fastslog Hillerød Kommune i et dokument, at der kun måtte bygges i ét plan på en nyudstykket grund af hensyn til indbliksgener for de omkringliggende naboer.

 

Men stik imod dette er et byggeri af et hus i halvanden etage nu i gang. Det vil give indbliksgener til alle fire naboer og skygge i flere af årets måneder, vurderer de. Men bygherren er i sin gode ret, for kommunen fik aldrig tinglyst dokumentet fra 2008.

 

- Der er givet en byggetilladelse. Den har de krav på at få, for der er ikke deklareret noget, der forhindrer dem i at bygge. Det er en fejl. Vi burde som forvaltning have sørget for at få det deklareret, erkender direktør for By og Miljø, Ejendomme og Økonomi i Hillerød Kommune Lars Mørk.

 

- Vi beklager, at vi ikke har fået tinglyst sagen, siger han.

 

De fire naboer blev klar over byggeplanerne i august sidste år og advarede kommunen, inden den udstedte byggetilladelsen. Alligevel er fundamentet nu færdigt.

 

- Vi føler, at det er grotesk, at det er kommet hertil, når vi har det sort på hvidt, siger nabo Jesper Lorenzen.

 

Men ifølge kommunen kan den ikke stoppe byggeriet ved tvang.

 

- Nej, vi kan ikke tvinge dem væk. Hvis vi tvang dem væk ved at tilbagekalde byggetilladelsen, vil det kunne ankes, og så ville statsforvaltningen pålægge os at give dem byggetilladelsen. Den eneste mulighed, er en frivillig løsning, siger Lars Mørk.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

unge hjemløse

Slut med unge sofa-sovere: København opfører 36 ’skæve boliger’

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere