Kommune vil mangle seniorjob

Gartner, virksomhedskonsulent eller pedel. Det er eksempler på job, Halsnæs Kommune har fundet til de nuværende 12 seniorer, der har krav på et seniorjob.

Men nye tal skræmmer kommunaldirektør Michael Graatang. Ifølge kommunens egne tal vil op mod 70 personer over 55 år, der er berettiget til efterløn, og som er røget ud af A-kasse-systemet, have krav på at blive sluset ind i en kommunal seniorstilling allerede i det kommende år, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg har faktisk et nødråb til Christiansborg. Vi kan ikke løse opgaven med at finde job til yderligere 70 personer, siger han.

Kommunaldirektøren forstår ikke, hvorfor kommunerne skal bære opgaven alene. I en kommune med knap 31.000 borgere som Halsnæs, mener han ikke, at skuldrene er brede nok. Derfor så han gerne, at stat såvel som regioner gav en hånd med til at løse opgaven med at finde seniorjob. De personer, der er i seniorjob nu, bruger deres kvalifikationer, fortæller kommunaldirektøren.

- Det er bedst, at der er et jobmatch, altså, at der er et behov for én, og at man kan bruge sine kvalifikationer, siger Michael Graatang.

Derudover savner han en større pose penge fra regeringen, for det koster kommunen penge, dog uden at han kan sætte et konkret beløb på.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

anna

galleryNy vej flytter lastbiler fra baghaven - men nu er skolebørn i fare, mener beboere

Lynetteholm ny

Ny plan for Lynetteholm lammer lystbådehavn - og naboer skal forberede sig på støj

Strøget i København

Coronarestriktioner på vej i 17 hovedstadskommuner, erfarer TV 2

Hjemløse

playUdsatte københavnere har tjent næsten tre millioner kroner

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere