Kommune vil hjælpe turister ud af centrum

Når turister besøger København i fremtiden, skal turen i højere grad end tidligere gå ud i brokvarterer - og endda ud på resten af Sjælland.

Indre By i hovedstaden er overturistet, og derfor arbejder Københavns Kommune nu målrettet på at flytte de mange besøgende.

De skal både opleve brokvartererne og se, hvad Sjælland ellers kan byde på.

Populære destinationer som særligt gælder Nyhavn og store dele af Indre By er ganske enkelt overbefolket af turister, der med mobiltelefoner, selfiesticks, spejlreflekskameraer, rygsække og store hatte fylder mere og mere i bybilledet.

Men nu er det blevet for meget flere steder i hovedstaden, lyder det fra både lokaludvalg og turistorganisationer.

Kort nyt.

Turister skal ud af byen

Derfor har kommunen sammen med Wonderful Copenhagen blandt andet skabt tiltaget Day Trips, der skal trække de københavner-fikserede turister ud for at se andre dele af Sjælland fra efteråret.

Det gælder blandt andet Roskilde og Nordsjælland.

- Vi regner med i løbet af efteråret at lancere Day Trips, som i virkeligheden er heldagsoplevelser, hvor vi ønsker at trække turister fra København og ud til områder på Sjælland, og så facilitere noget transport og historiefortælling undervejs, siger Mathias Mølgaard til TV 2 Lorry.

- Det handler om at give dem en heldagsoplevelse udenfor storbyens rammer, fortsætter han.

Desuden har kommunen lavet et samarbejde med tjenesten "Know Your Bro", der med et kort guider turisterne mellem Vesterbro og Nørrebro, hvor man kan låse op for informationer om lokalområdet og opleve det rigtige københavnerliv.

Hvis alt går efter planen, er det målet, at kortet på sigt også skal hjælpe turisterne ud af København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik