Kommune vil forbedre arbejdsforhold: Øger indsats mod social dumping

Københavns Kommune har iværksat flere tiltag, der skal hjælpe med at afskaffe socialdumping, når der er bygge - og anlægsprojekter i hovedstaden.

Det skal det være slut med lønsnyd, dårlige arbejdsforhold og andre former for social dumping, når der bliver bygget i hovedstaden.

Det mener Københavns Kommune, der er gået sammen med flere store virksomheder om en ny kampagne og en række andre, nye initiativer, der skal bekæmpe dårlige arbejdsforhold. Det skriver DR P4 København.

Kommunen har blandt andet lavet en ny hotline, hvor borgere med mistanke om social dumping kan ringe ind. Derudover oprettes der også et indsatsteam, der skal rykke ud til kommunens underleverandører og sikre, at de tilbyder deres medarbejdere ordentlige forhold.

Fra 2014 til 2017 havde Københavns Kommune et samarbejde med den private virksomhed ved navn Bureau Veritas, som havde ansvaret for at opdage og bremse social dumping på de flere hundrede bygge- og arbejdspladser i hovedstaden. 

Men efter en forskerrapport kritiserede måden indsatsen har været organiseret på, valgte Kommunen at stoppe samarbejdet med virksomheden. Kommunen meddelte tilbage i marts 2017, at de selv nu ville stå for kontrollen og opruste den. 

Københavnerne skal med i kampen 

Københavns Kommune har siden 2014 afdækket 32 sager om social dumping, og nu vil kommunen have flere virksomheder og københavnerne med i kampen også. 

- Vores indsats mod social dumping har været effektiv. Men der er stadig brodne kar, som skaber urimelige arbejdsvilkår for medarbejderne og unfair konkurrence for virksomheder med orden i sagerne. Det skal de ikke have lov til. I København skal der være fair arbejdsforhold, derfor skruer vi nu op for indsatsen, siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S) til DR P4 København.

Københavns Kommune er ifølge DR P4 København gået sammen med virksomhederne MT Højgaard, Malmos og Pakhuset.

MT Højgaard har været leverandør til Københavns Kommune på en lang række bygge- og anlægsprojekter og er pt. hovedentreprenør på opførelsen af Kalvebod Fælled Skole.

Fagforening roser kommunens indsats 

Samarbejdet sætter fokus på, at indsatsen også gavner virksomhederne, som skal konkurrere på lige vilkår, når de byder på opgaver for kommunen.

- Vi bakker op om Københavns Kommunes nye tiltag, som via en fokuseret kontrolindsats skal sikre, at der reelt bygges på lige vilkår, siger Helle Bro Krogen, koncerndirektør i MT Højgaard til DR P4 København.

I fagforeningen 3F roser de kommunens nye indsats. Her håber de, at andre kommuner bliver inspireret til at lave samme grundige indsats.

- Der er mange kommuner, som i deres kontrakter har forpligtelser, men Københavns kommune er en foregangskommune i forhold til at handle aktivt på det. Og vi håber at Københavns kommune kan inspirere andre kommuner til at gøre noget lignende, siger Jens Kirkegaard, der er formand for Byggegruppen i 3F til DR P4 København. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik